![]()  | 
| Печено поврће са млевеним месом | 
- 400-500 г млевеног меса
 - 1-2 шаргарепе
 - 1 тиквица
 - 1 црвена паприка
 - 2-3 кашике кукуруза шећерца
 - 100 мл бујона од поврћа
 - 2 кашике киселе павлаке
 - главица црног лука
 - со, бибер, коријандер
 - мало уља
 
![]()  | 
| Печено поврће са млевеним месом | 
- Опрано и очишћено поврће исеците на жељене комаде (нпр. шаргарепу на колутове, паприку на тракице, тиквицу на коцкице.... ).
 - Шаргарепу и паприку ставите да се прокувају.
 - Кад мало омекшају, додајте и тиквицу.
 - У науљеном тигању пропржите ситно исецкан црни лук па му додајте млевено месо.
 - Пржите док месо не промени боју, додајте со, бибер и мало млевеног коријандера. Добро умешајте па пребаците у благо науљену тепсију.
 - За то време поврће је већ омекшало па додајте и кукуруз. Кратко прокувајте.
 - Обарено поврће процедите па распоредите преко млевеног меса.
 - За то време сте скували и бујон од коцке или још боље искористите воду у којој се кувало поврће. Само не заборавите да додате зачине по жељи.
 - У бујон размутите павлаку (може и кисело млеко или крем сир, шта имате) па прелијте месо и поврће у тепсији.
 - Запеците у рерни загрејаној на 200 степени.
 


Нема коментара:
Постави коментар