Печено поврће са млевеним месом |
- 400-500 г млевеног меса
- 1-2 шаргарепе
- 1 тиквица
- 1 црвена паприка
- 2-3 кашике кукуруза шећерца
- 100 мл бујона од поврћа
- 2 кашике киселе павлаке
- главица црног лука
- со, бибер, коријандер
- мало уља
Печено поврће са млевеним месом |
- Опрано и очишћено поврће исеците на жељене комаде (нпр. шаргарепу на колутове, паприку на тракице, тиквицу на коцкице.... ).
- Шаргарепу и паприку ставите да се прокувају.
- Кад мало омекшају, додајте и тиквицу.
- У науљеном тигању пропржите ситно исецкан црни лук па му додајте млевено месо.
- Пржите док месо не промени боју, додајте со, бибер и мало млевеног коријандера. Добро умешајте па пребаците у благо науљену тепсију.
- За то време поврће је већ омекшало па додајте и кукуруз. Кратко прокувајте.
- Обарено поврће процедите па распоредите преко млевеног меса.
- За то време сте скували и бујон од коцке или још боље искористите воду у којој се кувало поврће. Само не заборавите да додате зачине по жељи.
- У бујон размутите павлаку (може и кисело млеко или крем сир, шта имате) па прелијте месо и поврће у тепсији.
- Запеците у рерни загрејаној на 200 степени.
Нема коментара:
Постави коментар