Scrolla ner för recept på svenska.
Мафини "Медено срце" |
Састојци за 12 мафина:
- 1 јаје
- 100 г шећера
- 250 мл млека
- 50 мл уља
- 85 г меда
- 280 г брашна
- 12 г прашка за пециво
- 1 кашика какаоа
- 1 кашичица цимета
- 12 кашичица џема по избору (ја сам користила јагоду)
- 100 г чоколаде (није обавезно)
Мафини "Медено срце" |
Припрема:
- Укључите рерну да се загрева на 180 степени.
- Умутити јаје са шећером.
- Додати млеко, уље и мед и све лепо умешати.
- Помешати просејано брашно са прашком за пециво, просејаним какаом и циметом.
- Суве састојке, кашику по кашику, додавати у чинију са течним састојцима и све сјединити.
- У калуп за мафине ставити папирне корпице, у сваку корпицу сипати по кашику смесе. На њу нанети по кашичицу џема па прекрити остатком смесе.
- Пећи 20-ак минута.
- По жељи, отопити чоколаду са мало уља и прелити готове мафине.
Мафини "Медено срце" |
Ingredienser:
- 1 ägg
- 100 g socker
- 250 ml mjölk
- 50 ml olja
- 85 g honung
- 280 g mjöl
- 12 g bakpulver
- 1 msk kakao
- 1 tsk kanel
- 12 tsk av sylt du vill ha (jag använde jordgubbar)
- 100 g choklad (tillval)
- Sätt ugnen för att värma upp till 180 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt mjölk, olja och honung och rör allt väl.
- Kombinera siktat mjöl med bakpulver, siktat kakaopulver och kanel.
- Torra ingredienser, sked av sked, lägg i skålen med flytande ingredienser och kombinera allt.
- I formen av muffins sätta papperskorgen, en korg i varje omgång en matsked av blandningen.
- På blandningen tillämpas per tesked sylt och täcka resten av blandningen.
- Grädda i 20 minuter.
- Om så önskas, smälta chokladen med lite olja och häll färdiga muffins.
Мафини "Медено срце" |
Нема коментара:
Постави коментар