Scrolla ner för recept på svenska.
![]()  | 
| Мафини "Медено срце" | 
Састојци за 12 мафина:
- 1 јаје
 - 100 г шећера
 - 250 мл млека
 - 50 мл уља
 - 85 г меда
 - 280 г брашна
 - 12 г прашка за пециво
 - 1 кашика какаоа
 - 1 кашичица цимета
 - 12 кашичица џема по избору (ја сам користила јагоду)
 - 100 г чоколаде (није обавезно)
 
![]()  | 
| Мафини "Медено срце" | 
Припрема: 
- Укључите рерну да се загрева на 180 степени.
 - Умутити јаје са шећером.
 - Додати млеко, уље и мед и све лепо умешати.
 - Помешати просејано брашно са прашком за пециво, просејаним какаом и циметом.
 - Суве састојке, кашику по кашику, додавати у чинију са течним састојцима и све сјединити.
 - У калуп за мафине ставити папирне корпице, у сваку корпицу сипати по кашику смесе. На њу нанети по кашичицу џема па прекрити остатком смесе.
 - Пећи 20-ак минута.
 - По жељи, отопити чоколаду са мало уља и прелити готове мафине.
 
![]()  | 
| Мафини "Медено срце" | 
Ingredienser: 
- 1 ägg
 - 100 g socker
 - 250 ml mjölk
 - 50 ml olja
 - 85 g honung
 - 280 g mjöl
 - 12 g bakpulver
 - 1 msk kakao
 - 1 tsk kanel
 - 12 tsk av sylt du vill ha (jag använde jordgubbar)
 - 100 g choklad (tillval)
 
- Sätt ugnen för att värma upp till 180 grader.
 - Vispa ägg och socker.
 - Tillsätt mjölk, olja och honung och rör allt väl.
 - Kombinera siktat mjöl med bakpulver, siktat kakaopulver och kanel.
 - Torra ingredienser, sked av sked, lägg i skålen med flytande ingredienser och kombinera allt.
 - I formen av muffins sätta papperskorgen, en korg i varje omgång en matsked av blandningen.
 - På blandningen tillämpas per tesked sylt och täcka resten av blandningen.
 - Grädda i 20 minuter.
 - Om så önskas, smälta chokladen med lite olja och häll färdiga muffins.
 
![]()  | 
| Мафини "Медено срце" | 





Нема коментара:
Постави коментар