недеља, 08. новембар 2015.

МАФИНИ "МЕДЕНО СРЦЕ" - Muffins "Älskling hjärta"

Scrolla ner för recept på svenska.
Мафини "Медено срце"
Састојци за 12 мафина:
  • 1 јаје
  • 100 г шећера
  • 250 мл млека
  • 50 мл уља
  • 85 г меда
  • 280 г брашна
  • 12 г прашка за пециво
  • 1 кашика какаоа
  • 1 кашичица цимета
  • 12 кашичица џема по избору (ја сам користила јагоду) 
  • 100 г чоколаде (није обавезно)
Мафини "Медено срце"
    Припрема: 
    1. Укључите рерну да се загрева на 180 степени.
    2. Умутити јаје са шећером.
    3. Додати млеко, уље и мед и све лепо умешати.
    4. Помешати просејано брашно са прашком за пециво, просејаним какаом и циметом.
    5. Суве састојке, кашику по кашику, додавати у чинију са течним састојцима и све сјединити.
    6. У калуп за мафине ставити папирне корпице, у сваку корпицу сипати по кашику смесе. На њу нанети по кашичицу џема па прекрити остатком смесе. 
    7. Пећи 20-ак минута.
    8. По жељи, отопити чоколаду са мало уља и прелити готове мафине. 
    Мафини "Медено срце"
      Ingredienser: 
      • 1 ägg 
      • 100 g socker 
      • 250 ml mjölk 
      • 50 ml olja 
      • 85 g honung 
      • 280 g mjöl 
      • 12 g bakpulver 
      • 1 msk kakao 
      • 1 tsk kanel 
      • 12 tsk av sylt du vill ha (jag använde jordgubbar) 
      • 100 g choklad (tillval)

      Мафини "Медено срце"

      1. Sätt ugnen för att värma upp till 180 grader. 
      2. Vispa ägg och socker. 
      3. Tillsätt mjölk, olja och honung och rör allt väl. 
      4. Kombinera siktat mjöl med bakpulver, siktat kakaopulver och kanel. 
      5. Torra ingredienser, sked av sked, lägg i skålen med flytande ingredienser och kombinera allt. 
      6. I formen av muffins sätta papperskorgen, en korg i varje omgång en matsked av blandningen. 
      7. På blandningen tillämpas per tesked sylt och täcka resten av blandningen. 
      8. Grädda i 20 minuter. 
      9. Om så önskas, smälta chokladen med lite olja och häll färdiga muffins.
      Мафини "Медено срце"


      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...