петак, 30. октобар 2015.

КИФЛИЦЕ С ЧОКОЛАДОМ - Croissanter med choklad

Scrolla ner för receptet på svenska.
Кифлице с чоколадом
Кифлице с чоколадом


За тесто:
  • 1 кг брашна
  • 500 мл млека
  • 100 мл уља
  • 2 јаја
  • 25 г квасца
  • 2 кашике шећера
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
За пуњење:
  • 200 г чоколаде за јело и кување
Кифлице с чоколадом - састојци
Припрема: 
  1. Загрејати млеко па у пола количине додати кашичицу шећера и пола коцкице квасца. Оставити да квасац запени и нарасте. 
  2. За то време просејати брашно па у њега умешати со и шећер.
  3. Додати квасац и почети мешење. Месити и истовремено додавати остатак топлог млека, уље и благо умућена јаја. Кад се ради са тестом битно је да сви састојци буду собне температуре па не заборавите да јаја извадите раније из фрижидера. 
  4. Замесите тесто и оставите на топлом да мирује покривено бар 15 минута. Може и дуже.
  5. Премесити тесто и поделити га на три дела. Пре него што поделим тесто ја измерим његову масу па га онда поделим на трећине како би сви делови били једнаки. 
  6. Од сваке трећине теста направити куглу па је разваљати засебно.
  7. Сваки круг исећи на осам делова, а затим ножем просећи два реза на ужем делу. На шири део, ставите коцкицу чоколаде. 
    Кифлице с чоколадом
  8. Увити кифлице и поређати у плех. Оставити да се још мало одмарају док се рерна загрева на 200 степени. 
    Кифлице с чоколадом
  9. Пећи 15-ак (по потреби и 20) минута тј. док не порумене. 
  10. Печене декорисати остатком истопљене чоколаде. Ако желите, можете и целе кифлице премазивати истопљеном чоколадом једноставним умакањем кухињске четкице. Само, у том случају вам треба већа количина чоколаде (50-100г).
Кифлице с чоколадом
Кифлице с чоколадом
Ingredienser:
  • 1 kg mjöl
  • 500 ml mjölk
  • 100 ml olja
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 2 msk socker
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
Till fyllningen:
  • 200 g choklad för att äta och laga mat
Förberedelser:
  1. Värm mjölken och tillsätt hälften av beloppet i en tesked socker och en halv kub färsk jäst. Låt jästen bubblar upp och växa.
  2. Under denna tid, sålla mjöl och rör om i salt och socker.
  3. Lägg jäst och börja knådning. Knåda samtidigt lägga resten av varm mjölk, olja och lätt misshandlad ägg. När det kommer till testet, är det viktigt att alla ingredienser är rumstemperatur och glöm inte att ta bort ägg från kylskåpet tidigare.
  4. Knåda degen och lämna i en varm vara täckt i minst 15 minuter. Kan vara längre.
  5. Knåda degen och dela den i tre delar.
  6. Från varje tredje test för att bollen att rulla ut och är separat.
  7. Varje cirkel skuren i åtta bitar, och sedan en kniv tigger två snitt i den inre delen. I den bredare delen, sätta en kub av choklad.
  8. Wrap croissanter och radas upp i pannan. Låt vila lite medan ugnen värms upp till 200 grader.
  9. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllenbrun.
  10. Bakad dekorera resten av smält choklad.
Кифлице с чоколадом
Кифлице с чоколадом

Anmärkning:
Mina kunskaper om svenska språket är inte bra ännu. Det är därför jag använder hjälp av Google översättaren. Jag ber om ursäkt för alla misstag jag kanske gjort.

    Нема коментара:

    Постави коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...