Пудинг колач с рупама |
За бисквит:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 4 кашике какаоа
- 4 кашике чоколаде у праху
- 12 г прашка за пециво
- 12 г ванилиног шећера
- 150 мл уља
- 150 мл млека
Пудинг колач с рупама |
За жути крем:
- 2 кесице праха за пудинг од ваниле
- 900 мл млека
- 6 кашика шећера
- 150 г маслаца
- 2 кесице праха за пудинг од чоколаде
- 800 мл млека
- 6 кашика шећера
- 100 г маслаца
Пудинг колач с рупама |
Припрема:
- За бисквит одвојити беланца од жуманаца. Беланца умутити у чврст снег (важно је да су хладна и можете додати и мало соли). Оставити их на хладно (у фрижидер) док спремите остатак смесе за бисквит.
- Жуманца миксером умутити са шећером и ванилин шећером док не постану пенаста. Додати уље и млеко па после неколико минута мућења постепено додавати брашно са прашком за пециво. Затим додати и какао и чоколаду у праху. На крају варјачом умешати снег од беланаца
- Масу сипати у плех средње величине који је претходно подмазан уљем и посут брашном. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени неких 20-30 минута.
- Печени и још врући бисквит равномерно избушити (не до дна!) дршком варјаче. Оставити са стране да се прохлади док спремамо креме.
- Прво спремамо жути крем тако што у врућ, скувани пудинг од ваниле додамо ситно сецкани маслац и мешамо све док се маслац не сједини са пудингом. Тако врућ, одмах сипамо равномерно преко бисквита док се сва удубљења не попуне. По потреби поравнамо кашиком и оставимо са стране док спремамо тамни крем.
- Поступак спремања браон крема је исти као и код жутог крема. У скувани пудинг од чоколаде додамо ситно исецкани маслац и мешамо док се све не сједини и крем постане гладак и уједначен. Прелијемо преко жутог крема.
- Охладимо и сечемо на коцке. По жељи можемо да поспемо и чоколадним мрвицама.
Напомена: ја сам у обе креме стављала по 4 кашике шећера и опет је довољно слатко.
Пудинг колач с рупама |
Нема коментара:
Постави коментар