![]()  | 
| Кромпир пуњен зачињеним сиром | 
Намирнице:
- 6 - 8 кромпира средње величине,
 - 200 г крем сира,
 - 2 кашике путера,
 - 1/2 кашичице сецканог першуна,
 - 1/2 кашичице оригана,
 - 1/2 кашичице босиљка,
 - со
 
![]()  | 
| Кромпир пуњен зачињеним сиром | 
- Кромпир у љусци кувати у посољеној води са мало уља.
 - Скуван, али не раскуван кромпир, охладити под водом, по жељи ољуштити и пресећи на пола по дужини.
 - Пажљиво издубити средину.
 - Помешати крем сир, путер, першун, оригано, босиљак и со по укусу.
 - Напунити половине кромпира и пећи у загрејаној рерни на 180°Ц.
 - Служити топло.
 


Ovo me je oduševilo. Oduševilo! Fantastično jelo za sva godišnja doba..uz salaticu..<3
ОдговориИзбриши:) Баш ми је драго. Да, може се јести независно од годишњег доба, а мере се могу прилагођавати броју ососба и укусу.
Избриши