уторак, 19. август 2014.

ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН ПИРИНЧЕМ И ФЕТОМ

Пуњени парадајз
Намирнице: 
  • 8 већих парадајза, 
  • уље, 
  • главица црног и чен-два белог лука, 
  • 150 г пиринча, 
  • 300 мл повртног бујона, 
  • 100 г фета сира, 
  • босиљак, 
  • нарендана кора пола лимуна. 
Пуњени парадајз
Припрема: 
  1. Парадајз опрати, одсећи му врх и издубити.
  2. У тигању, на уљу, пропржити црни и бели лук.
  3. Додати издубљено и исецкнао "месо" парадајза.
  4. На средњој ватри динстати десетак минута. 
  5. Додати пиринач и бујон и крчкати док пиринач не буде благо скуван.
  6. Склонити с рингле, умешати босиљак, кору линуна и фету исечену на коцкице. 
  7. парадајз поређати у плех и напунити филом. 
  8. Пећи у претходно загрејаној рерни на 190 степени 25-30 минута. 
Пуњени парадајз

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...