ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН ПИРИНЧЕМ И ФЕТОМ
|
Пуњени парадајз |
Намирнице:
- 8 већих парадајза,
- уље,
- главица црног и чен-два белог лука,
- 150 г пиринча,
- 300 мл повртног бујона,
- 100 г фета сира,
- босиљак,
- нарендана кора пола лимуна.
|
Пуњени парадајз |
Припрема:
- Парадајз опрати, одсећи му врх и издубити.
- У тигању, на уљу, пропржити црни и бели лук.
- Додати издубљено и исецкнао "месо" парадајза.
- На средњој ватри динстати десетак минута.
- Додати пиринач и бујон и крчкати док пиринач не буде благо скуван.
- Склонити с рингле, умешати босиљак, кору линуна и фету исечену на коцкице.
- парадајз поређати у плех и напунити филом.
- Пећи у претходно загрејаној рерни на 190 степени 25-30 минута.
|
Пуњени парадајз |
Нема коментара:
Постави коментар