Немања је другар из вртића мог сина. А рецепт за ове кифле сам добила од његове маме јер су се много допале мојој деци једном приликом кад су их пробали. 
![]()  | 
| Немањине кифле | 
За тесто: 
- 500 г оштрог брашна
 - 500 г меког брашна
 - 500 мл млека
 - 250 мл уља
 - 2 коцкице свежег квасца
 - 1 ск шећера
 - 1 ск соли
 
За премазивање: 
- 1 јаје
 
Припрема: 
- Млеко угрејати да буде топло, али не вруће. Додати му кашику шећера и квасац и оставити да квасац нарасте.
 - Обе врсте брашна просејати, додати му со и помешати.
 - Кад је квасац "прорадио" додати га у брашно и почети са мешењем. Додати и уље и умесити меко тесто.
 - Оставити да тесто нарасте па га затим опет премесити и поделити на 4 јуфке.
 - Сваку јуфку расклагијати у круг и сећи на 8 делова.
 - На сваки део ставити по кашикицу фила по жељи (ја сам стављала домаћи пекмез од шљива) и завити кифлицу.
 - Кифлице ређати у подмазан плех (или са папиром за печење), премазати јајетом и оставити да још мало "одморе" док се рерна загрева.
 - Пећи на 200-220 степени док кифлице не порумене.
 
Напомена: 
Тесто можете поделити и на више јуфки ако желите мање кифлице. Ја сам део теста секла на квадрате па само спајала врхове и тако добила врсту "писама" или "јастучића". Мера је велика, па први пут можете правити и од пола количине. Коцкица квасца обично иде на килограм брашна. Зашто се у овом рецепту користе две, не знам, али ја увек када нешто правим први пут буквално пратим рецепт, а следећи пут евентуално вршим измене. 
![]()  | 
| Немањине кифле | 


ove slatke su mi ekstra, deca generalno vole pecivo a moji pizzu ona im je br.1.
ОдговориИзбришиveć danima mislim na tebe, nema te na FB a pratila sam te, javi mi se na mail pozzz
Поздрав!
ИзбришиДа, нема ме на ФБ-у. Искључила сам га до даљњег.... Јавила бих ти се пре, али не могу да нађем твој мејл :/
verauzelac@ymail.com
ОдговориИзбриши