уторак, 28. јануар 2014.

МАНЧМЕЛОУ МАФИНИ

Манчмелоу мафини
Тесто: 
  • 250 г брашна Т-500 
  • 50 г какаоа
  • 100 г шећера
  • 100 мл уља
  • 250 мл млека
  • 2 јаја
  • 1 кесица прашка за пециво 
И још: 
  • 200 г чоколаде за прелив и
  • 250 мл слатке павлаке за фил
Манчмелоу мафини
Припрема:
  1. Састојке за тесто сјединити па сипати у калуп за мафине. У калуп претходно ставити папирне корпице за мафине.
  2. Калуп пунити до пола јер ће тесто нарасти за време печења. Мера је за 24 мафина (2х12) 
  3. Пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени. 
  4. Печене мафине извадити из модли и оставите да се прохладе. 
  5. За то време умутити слатку павлаку. 
  6. Охлађеним мафинима одсећи врх, шприцем или евентално кашичицом нанети умућену слатку павлаку па вратити врх. 
  7. Чоколаду истопити са мало уља па премазати мафине. 
  8. Оставити у фрижидер да се чоколада стегне. 
  9. Уживати у укусу. 
Манчмелоу мафини


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...