|
Кох од меса и вариво од шаргарепе |
За кох од меса исецкати што ситније 3 главице црног лука и пропржити. Додати 1/2 килограма млевеног меса, посолити, побиберити, додати алеву паприку и 150 г пиринча. Све још мало пропржити.
Затим умутити 3 цела јајета са 1 литром млека и тиме прелити пропржено месо. Пећи у рерни док не порумени. Јело служити топло уз кисело млеко или вариво од шаргарепе.
|
Кох од меса |
За вариво од шаргарепе је потребно:
- 1 кг шаргарепе,
- чаша павлаке,
- со и
- першун.
|
Вариво од шаргарепе |
Шаргарепу очистити, исећи на колутове и кувати у сланој води 30 минута. Кад омекша, оцедити па шаргарепу сипати у посуду са мало масноће и поклопљено динстати док потпуно не омекша. Павлаку растопити, али пазити да не проври и посолити је. У дубоку зделу ставити шаргарепу, прелити је павлаком, промешати и посути сецканим першуном. Служити као прилог главном јелу.
|
Вариво од шаргарепе и кох од меса |
Na fotografijama mami-- ali zaista.
ОдговориИзбришиХвала драга :) Јефтин, издашан и врло укусан оброк.
Избриши