субота, 16. новембар 2013.

КОХ ОД МЕСА и ВАРИВО ОД ШАРГАРЕПЕ

Кох од меса и вариво од шаргарепе
За кох од меса исецкати што ситније 3 главице црног лука и пропржити. Додати 1/2 килограма млевеног меса, посолити, побиберити, додати алеву паприку и 150 г пиринча. Све још мало пропржити. 
Затим умутити 3 цела јајета са 1 литром млека и тиме прелити пропржено месо. Пећи у рерни док не порумени. Јело служити топло уз кисело млеко или вариво од шаргарепе. 
Кох од меса
За вариво од шаргарепе је потребно:
  • 1 кг шаргарепе, 
  • чаша павлаке, 
  • со и 
  • першун. 
Вариво од шаргарепе
Шаргарепу очистити, исећи на колутове и кувати у сланој води 30 минута. Кад омекша, оцедити па шаргарепу сипати у посуду са мало масноће и поклопљено динстати док потпуно не омекша. Павлаку растопити, али пазити да не проври и посолити је. У дубоку зделу ставити шаргарепу, прелити је павлаком, промешати и посути сецканим першуном. Служити као прилог главном јелу. 
Вариво од шаргарепе и кох од меса