Колач са пекмезом |
- 100 г маслаца,
- 100 г шећера,
- 200 г оштрог брашна,
- 5 кашика (некуваног) млека,
- сок (и по жељи и кора) 1 лимуна,
- 1/2 кесице прашка за пециво и
- 3 жуманцета.
Добоћете прилично житко тесто које ћете сипати у подмашћен и брашном посут плех и пећи на умереној ватри. Кад је упола печен, извадите га из рерне, премажите неким киселкастим пекмезом или џемом (на пример од кајсија) и снегом од преостала
- 3 беланца и
- 100 г шећера (ко воли слађе може и 150 г).
Вратите у рерну и пеците док снег не порумени. Кад се охлади сеците на коцке. Колач можете обогатити и сецканим орасима које ћете распоредити преко пекмеза.
Колач са пекмезом |
Нема коментара:
Постави коментар