недеља, 05. мај 2013.

КУГЛОФ СА ЧОКОЛАДОМ И БАДЕМИМА

Овај куглоф је један од омиљених колача мог супруга. Неколико година за редом сам га правила баш за Васкрс, а онда сам га некако запоставила, испробавајући неке нове посластице. Опет је на ред дошао чаробни укус овог куглофа. Од срца препоручујем да га првом приликом испробате.

Куглоф са чоколадом и бадемима
Састојци: 
  • 300 г маслаца 
  • 300 г шећера 
  • 10 г ванилин шећера 
  • неколико капи ароме рума
  • на врх ножа соли
  • 5 јаја средње величине 
  • 350 г просејаног брашна 
  • 2 врхом пуне кашичице прашка за пециво
  • 200 г рендане чоколаде 
  • 200 г грубо сецканих бадема 
Куглоф са чоколадом и бадемима
Припрема: 
  1. Умутите маслац омекшао на собној температури.
  2. Мало по мало, уз мешање додајте шећер, ванилин шећер, арому рума и со, док се све не сједини. 
  3. У размацима од минута, умешајте и јаја. 
  4. Брашно помешајте са прашком за пециво и постепено додајте мешајући. 
  5. На крају додајте рендану чоколаду и сецкане бадеме. 
  6. Тесто сипајте у подмазан калуп за куглоф. 
  7. Пеците отприлике 70 минута у претходно загрејаној рерни на 150°Ц (тест чачкалицом - не треба да буде потпуно сува јер је куглоф лепши кад благо остане сочан изнутра).
  8. Колач након печења одвојите од калупа и ставите на подлогу да се хлади. 
Куглоф са чоколадом и бадемима
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...