За кору: 
- 5 јаја,
 - 100 г шећера,
 - 50 г млевених ораха,
 - 50 г оштрог брашна,
 - 2 кашике уља.
 
За фил: 
- 250 г шећера у праху,
 - 250 г маслаца,
 - 250 г млевених ораха,
 - 200 г чоколаде.
 
Припрема коре:
- Одвојити жуманца и беланца па их посебно умутити.
 - У жуманца постепено додавати шећер, брашно, орахе и уље и наравно све умутити.
 - Додати беланца, умешати, па масу улити у велики плех обложен папиром за печење.
 - Кору пећи на 180 степени док не порумени.
 - Печену одвојити од папира, пребацити на влажну крпу па уролати.
 
Припрема фила: 
- Шећер ушпиновати са мало воде. У рецепту није наведена тачна мера, али ја сам употребила око 150 мл.
 - Додати чоколаду па кад се истопи, додати и млевене орахе и све сјединити у гушћу масу.
 - Охладити па додати умућен маслац.
 
Финални поступак: 
- Одвити кору, премазати половином фила па уролати.
 - Ставити у фрижидер на кратко да би се фил још мало стегао, а остатак фила држати на собној температури.
 - Охлађен ролат извдити из фрижидера и по жељи укосо пресећи.
 - Пребацити обе "гране" на тацну за послуживање и формирати облик пања.
 - Остатком фила премазати цео ролат, а затим виљушком направити "кору" дрета.
 - По жељи додатно украсити.
 - Држати у фрижидеру до служења.
 
![]()  | 
| Пањ-торта | 


Bas jedan svecani, praznicni rolat koji ce ukrasiti sto na kraju finog rucka... moze i snitica uz popodnevnu soljicu caja.:)
ОдговориИзбришиБаш тако :)
Избриши