|
Слатки украси |
Тесто:
- 250 г меког брашна,
- 1 кашичица прашка за пециво,
- 1 јаје,
- 1 жумаце,
- 75 г меког маслаца,
- 1 кесица ванилин шећера,
- 100 г шећера,
- 50 г рендане чоколаде за кување,
- 2 кашике рума,
- мало зачина за медењаке.
|
Слатки украси |
Глазура:
- 150 г чоколаде за кување,
- 30 г маслаца.
|
Слатки украси |
За украшавање:
- шарене мрвице,
- уска украсна тракица за поклоне.
|
Слатки украси |
Припрема:
- Просејано брашно помешајте са прашком за пециво.
- Додајте остале састојке и умесите глатко тесто (миксером или ручно).
- Увијте тесто у провидну фолију и оставите у фрижидер око пола сата.
- Од теста откидајте комаде од којих ћете формирати лоптице. Треба да их буде 35-40.
- Од сваке лоптице формирајте ваљак око 13 цм дужине који ћете затим увити у облик переце.
- Переце поређајте у тепсију претходно обложену папиром за печење и пеците на средини рерне претходно загрејане свега10 минута.
- Температура обичне рерне (доњи и горњи грејачи) треба да буде 170ºЦ, ако користите топао ваздух онда 150ºЦ, а ако користите гас онда степен 2-3.
- Охлађене переце умачите у глазуру од чоколаде и маслаца (ја сам додала и мало уља) па на још влажну глазуру поспите шарене мрвице.
- Када се глазура стегне, провуците украсне тракекроз переце и украсите јелку или кућу овим слатким, јестивим украсима!
Идеја и рецепт преузети са
Dr.Oteker - овог сајта.
|
Слатки украси |
Нема коментара:
Постави коментар