  | 
| Слатки украси | 
Тесто:
- 250 г меког брашна, 
 
- 1 кашичица прашка за пециво, 
 
- 1 јаје, 
 
- 1 жумаце, 
 
- 75 г меког маслаца, 
 
- 1 кесица ванилин шећера, 
 
- 100 г шећера, 
 
- 50 г рендане чоколаде за кување, 
 
- 2 кашике рума, 
 
- мало зачина за медењаке. 
 
  | 
| Слатки украси | 
Глазура: 
- 150 г чоколаде за кување, 
 
- 30 г маслаца. 
 
  | 
| Слатки украси | 
За украшавање: 
 
- шарене мрвице, 
 
- уска украсна тракица за поклоне. 
 
  | 
| Слатки украси | 
Припрема: 
 
- Просејано брашно помешајте са прашком за пециво. 
 
- Додајте остале састојке и умесите глатко тесто (миксером или ручно). 
 
- Увијте тесто у провидну фолију и оставите у фрижидер око пола сата. 
 
- Од теста откидајте комаде од којих ћете формирати лоптице. Треба да их буде 35-40. 
 
- Од сваке лоптице формирајте ваљак око 13 цм дужине који ћете затим увити у облик переце. 
 
- Переце поређајте у тепсију претходно обложену папиром за печење и пеците на средини рерне претходно загрејане свега10 минута. 
 
- Температура обичне рерне (доњи и горњи грејачи) треба да буде 170ºЦ, ако користите топао ваздух онда 150ºЦ, а ако користите гас онда степен 2-3. 
 
- Охлађене переце умачите у глазуру од чоколаде и маслаца (ја сам додала и мало уља) па на још влажну глазуру поспите шарене мрвице. 
 
- Када се глазура стегне, провуците украсне тракекроз переце и украсите јелку или кућу овим слатким, јестивим украсима!  
 
 
Идеја и рецепт преузети са 
Dr.Oteker - овог сајта.
  | 
| Слатки украси | 
 
 
Нема коментара:
Постави коментар