недеља, 13. јануар 2013.

ПАЊ ТОРТА - први начин

Имам неколико различитих рецепата за Пањ торту, а за почетак овај врло једноставан.

Пањ-торта
За кору: 
  • 5 јаја, 
  • 100 г шећера, 
  • 50 г млевених ораха, 
  • 50 г оштрог брашна, 
  • 2 кашике уља. 
За фил: 
  • 250 г шећера у праху, 
  • 250 г маслаца, 
  • 250 г млевених ораха, 
  • 200 г чоколаде. 
Припрема коре:
  1. Одвојити жуманца и беланца па их посебно умутити. 
  2. У жуманца постепено додавати шећер, брашно, орахе и уље и наравно све умутити. 
  3. Додати беланца, умешати, па масу улити у велики плех обложен папиром за печење.
  4. Кору пећи на 180 степени док не порумени. 
  5. Печену одвојити од папира, пребацити на влажну крпу па уролати. 
Припрема фила: 
  1. Шећер ушпиновати са мало воде. У рецепту није наведена тачна мера, али ја сам употребила око 150 мл. 
  2. Додати чоколаду па кад се истопи, додати и млевене орахе и све сјединити у гушћу масу. 
  3. Охладити па додати умућен маслац. 
Финални поступак: 
  1. Одвити кору, премазати половином фила па уролати. 
  2. Ставити у фрижидер на кратко да би се фил још мало стегао, а остатак фила држати на собној температури. 
  3. Охлађен ролат извдити из фрижидера и по жељи укосо пресећи. 
  4. Пребацити обе "гране" на тацну за послуживање и формирати облик пања. 
  5. Остатком фила премазати цео ролат, а затим виљушком направити "кору" дрета. 
  6. По жељи додатно украсити. 
  7. Држати у фрижидеру до служења. 
Пањ-торта

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...