За кору:
- 5 јаја,
- 100 г шећера,
- 50 г млевених ораха,
- 50 г оштрог брашна,
- 2 кашике уља.
За фил:
- 250 г шећера у праху,
- 250 г маслаца,
- 250 г млевених ораха,
- 200 г чоколаде.
Припрема коре:
- Одвојити жуманца и беланца па их посебно умутити.
- У жуманца постепено додавати шећер, брашно, орахе и уље и наравно све умутити.
- Додати беланца, умешати, па масу улити у велики плех обложен папиром за печење.
- Кору пећи на 180 степени док не порумени.
- Печену одвојити од папира, пребацити на влажну крпу па уролати.
Припрема фила:
- Шећер ушпиновати са мало воде. У рецепту није наведена тачна мера, али ја сам употребила око 150 мл.
- Додати чоколаду па кад се истопи, додати и млевене орахе и све сјединити у гушћу масу.
- Охладити па додати умућен маслац.
Финални поступак:
- Одвити кору, премазати половином фила па уролати.
- Ставити у фрижидер на кратко да би се фил још мало стегао, а остатак фила држати на собној температури.
- Охлађен ролат извдити из фрижидера и по жељи укосо пресећи.
- Пребацити обе "гране" на тацну за послуживање и формирати облик пања.
- Остатком фила премазати цео ролат, а затим виљушком направити "кору" дрета.
- По жељи додатно украсити.
- Држати у фрижидеру до служења.
Пањ-торта |
Bas jedan svecani, praznicni rolat koji ce ukrasiti sto na kraju finog rucka... moze i snitica uz popodnevnu soljicu caja.:)
ОдговориИзбришиБаш тако :)
Избриши