среда, 2. јануар 2013.

ВЕКНИЦА ОД МЕСА

Потребно је:
  • 1 паковање смрзнутог лиснатог теста, 
  • 4 чена белог лука, 
  • 1 јаје, 
  • 3 тврдо кувана јајета, 
  • 250 г млевене јунетине, 
  • 350 г млевене свињетине, 
  • 2-3 кисела краставчића исечена на колутове,
  • со, бибер,
  • путер за подмазивање плеха. 
Припрема
  1. Добро измешати свињско и јунеће месо, додти со, бибер, на ситно исецкан бели лук, јаје и све добро измешати да би се добила уједначена маса. 
  2. На дасци за мешење развити кору од одмрзнутог теста. 
  3. Кору покрити надевом од меса и зачина. 
  4. По надеву поређати колутове куваних јаја и колутиће краставчића. 
  5. Од припремљеног теста са надевом формирати векницу, ставити је у подмазану тепсију и пећи у рерни на око 200 степени док не порумени. 
  6. Печену извадити из рерне и покрити платненом салветом.
  7. Прохлађену векницу сећи на шире парчиће. 
Векница од меса

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...