Потребно је:
- 1 паковање смрзнутог лиснатог теста,
 - 4 чена белог лука,
 - 1 јаје,
 - 3 тврдо кувана јајета,
 - 250 г млевене јунетине,
 - 350 г млевене свињетине,
 - 2-3 кисела краставчића исечена на колутове,
 - со, бибер,
 - путер за подмазивање плеха.
 
Припрема: 
- Добро измешати свињско и јунеће месо, додти со, бибер, на ситно исецкан бели лук, јаје и све добро измешати да би се добила уједначена маса.
 - На дасци за мешење развити кору од одмрзнутог теста.
 - Кору покрити надевом од меса и зачина.
 - По надеву поређати колутове куваних јаја и колутиће краставчића.
 - Од припремљеног теста са надевом формирати векницу, ставити је у подмазану тепсију и пећи у рерни на око 200 степени док не порумени.
 - Печену извадити из рерне и покрити платненом салветом.
 - Прохлађену векницу сећи на шире парчиће.
 
![]()  | 
| Векница од меса | 

Нема коментара:
Постави коментар