Потребно је:
- 1 паковање смрзнутог лиснатог теста,
- 4 чена белог лука,
- 1 јаје,
- 3 тврдо кувана јајета,
- 250 г млевене јунетине,
- 350 г млевене свињетине,
- 2-3 кисела краставчића исечена на колутове,
- со, бибер,
- путер за подмазивање плеха.
Припрема:
- Добро измешати свињско и јунеће месо, додти со, бибер, на ситно исецкан бели лук, јаје и све добро измешати да би се добила уједначена маса.
- На дасци за мешење развити кору од одмрзнутог теста.
- Кору покрити надевом од меса и зачина.
- По надеву поређати колутове куваних јаја и колутиће краставчића.
- Од припремљеног теста са надевом формирати векницу, ставити је у подмазану тепсију и пећи у рерни на око 200 степени док не порумени.
- Печену извадити из рерне и покрити платненом салветом.
- Прохлађену векницу сећи на шире парчиће.
Векница од меса |
Нема коментара:
Постави коментар