субота, 27. октобар 2012.

ШВЕДСКИ ПОЉУБАЦ - палачинке

Састојци:
  • 8 готових палачинки (ако не знате како, рецепт погледајте овде)
  • кесица праха за пудинг од ваниле
  • 500 мл млека  - за пудинг 
  • шећер - за пудинг
  • 2 јаја 
  • презле 
  • брашно 
  • уље 
  • сладолед од чоколаде 
Припрема: 
  1. Пудинг припремите по упутству са кесице и оставите да се прохлади, али не скроз, како се не би стегао. 
  2. На средину сваке палачинке ставите по 2 кашике пудинга од ваниле и савијте у коцку. 
  3. У једном тањиру виљушком размутите јаја, у други сипајте брашно, а у трећи презле. 
  4. Сваку палачинку овлаш поквасите водом (најбоље четкицом), па уваљајте прво у брашно, затим у јаја, па у презле. Нарочито добро уваљајте крајеве како се палачинке не би размотале. 
  5. Пржите у дубоком врелом уљу док не порумене.
  6. Готове послажите на салвету или кухињски папир да се оцеди сувишна масноћа. 
  7. Сервирајте врело са куглом сладоледа на свакој палачинки. 
Палачинке - шведски пољубац
Палачинке - шведски пољубац
Палачинке - шведски пољубац
Палачинке - шведски пољубац
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...