Састојци: 
- 1,5 кг кромпира
 - 250 г куване шунке
 - 2 велике главице црног лука
 - путер
 
За сос: 
- 3 јаја
 - 200 мл млека
 - прстохват соли
 - рендани мускатни орашчић
 - 2 кашике презли
 
Припрема: 
- Опрати кромпир па га ставити у шерпу с доста слане воде и кувати 20'.
 - Одлити воду у којој се кромпир кувао па га оставити да се мало охлади.
 - Укључити рерну на 200 степени да се за то време загрева.
 - Шунку исећи на коцкице, а ољуштен лук на колутове.
 - Ољуштити кромпир, па га такође исећи на колутове.
 - Путером подмазати ватросталну чинију па поређати ред кромпира.
 - На кромпир ставити комадиће путера.
 - Покрити слојем шунке, па слојем колутова од лука.
 - Последњи слој треба да буде кромпир с комадићима путера.
 - Ставити у рерну.
 - Умутити јаја, млеко, со и мускатни орашчић.
 - Прелити вруће кромпире овим сосом и посути презлама.
 - Вратити у рерну и пећи бар још 35 минута.
 - Ако јело почне да загорева, прекрити тепсију алуминијумском фолијом.
 
![]()  | 
| Кромпир са шунком | 
![]()  | 
| Кромпир са шунком | 


Krompir mi se veoma dopada spremljen na ovaj ancin.
ОдговориИзбришиIzvini na malom trolu ali vidim imas i ti decu pa ako ti niej tesko pogledaj moj blog: Otvarajte Ormane ..stize Jesen..o pomoci deci U Beogradu
Hvala;)
Woow...fantastično izgleda tvoja musaka, a ja je obožavam!:)
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)