(Rulla ner för receptet på svenska)
|
Мус са белом чоколадом// Vit chokladmousse |
Последњих неколико дана време је свеже. У ишчекивању најављених 30-ак степени крајем недеље мало смо засладили овај кишни дан класичним белим чоколадним мусом. Слаткоћи муса, фину равнотежу даје киселкасто, свеже или замрзнуто, шумско воће по вашем избору. Ми највише волимо малине и боровнице. Сервирамо у чашама или стакленим чинијицама. Количина је довољна за 4 порције. Десерт је готов за 10 минута, али је потребно сачекати бар још сат времена да се добро охлади.
Мус са белом чоколадом// Vit chokladmousse |
Припремите:
- 2 дл течног шлага (незаслађена слатка павлака са 40% млечне масти)
- 150 г беле чоколаде
- 1 јаје
- 1 дл кварга/кварка (можете искористити Моја кравица свежи сир са павлаком и по жељи додати и кесицу бурбон ванилиног шећера)
- шумско воће по избору (малине, боровнице или мешано)
Мус са белом чоколадом// Vit chokladmousse |
Припрема:
Чврсто умутите слатку павлаку.
Чоколаду истопите на пари. Умутити јаје па га додати у чоколаду уз снажно мешање. Лагано умешати и кварк и на крају шлаг. Све лепо сјединити, распоредити у чаше или чинијице и ставити у фрижидер на бар сат времена да се лепо стегне и охлади. Пре сервирања само додати шумско воће.
Чоколаду истопите на пари. Умутити јаје па га додати у чоколаду уз снажно мешање. Лагано умешати и кварк и на крају шлаг. Све лепо сјединити, распоредити у чаше или чинијице и ставити у фрижидер на бар сат времена да се лепо стегне и охлади. Пре сервирања само додати шумско воће.
Мус са белом чоколадом// Vit chokladmousse |
Klassisk vit chokladmousse, en favoritdessert som smälter i munnen. Servera gärna i glas och dekorera med färska eller frysta bär, en perfekt kombination till det söta i moussen.
Ingredienser:
(Receptet gäller för 4 glas)
2 dl färsk vispgrdde 40%
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella kvarg 10% (gärna med vaniljsmak)
blandade färska bär t ex hallon eller blåbär
Gör så här:
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.
Toppa moussen med bär vid servering.
Нема коментара:
Постави коментар