Потребно је:
- 500 г младог кромпира
- 1 тиквица
- 2 парадајза
- 1 црвена паприка
- 2 шаргарепе
- мало маслиновог уља
- со, бибер, першун, рузмарин
- 1/2 кашичице зачинске паприке
- главица црног лука
Пролећна папазјанија |
Припрема:
- Очистите и оперите млади кромпир, а веће комаде преполовите, спустите у кључалу, посољену воду и кувајте око 10 минута заједно са колутовима шаргарепе.
- Распоредите кромпир и шаргарепу по подмазаном ватросталном суду.
- Прелијте маслиновим уљем, поспите колутовима тиквице, сецканим црним луком, кришкама парадјаза и паприком исеченом на резанца.
- Побиберите, посолите, поспите зачинском париком, додајте першун и рузмарин по жељи па све измешајте.
- Пеците око пола сата у рерни претходно загрејаној на 180 степени уз повремено мешање.
Нема коментара:
Постави коментар