петак, 20. јун 2014.

ПРОЛЕЋНА ПАПАЗЈАНИЈА

Потребно је: 
  • 500 г младог кромпира
  • 1 тиквица 
  • 2 парадајза 
  • 1 црвена паприка
  • 2 шаргарепе 
  • мало маслиновог уља
  • со, бибер, першун, рузмарин
  • 1/2 кашичице зачинске паприке
  • главица црног лука 
Пролећна папазјанија
Припрема: 
  1. Очистите и оперите млади кромпир, а веће комаде преполовите, спустите у кључалу, посољену воду и кувајте око 10 минута заједно са колутовима шаргарепе.
  2. Распоредите кромпир и шаргарепу по подмазаном ватросталном суду. 
  3. Прелијте маслиновим уљем, поспите колутовима тиквице, сецканим црним луком, кришкама парадјаза и паприком исеченом на резанца. 
  4. Побиберите, посолите, поспите зачинском париком, додајте першун и рузмарин по жељи па све измешајте. 
  5. Пеците око пола сата у рерни претходно загрејаној на 180 степени уз повремено мешање.