Често се дешава да остане скуваних, неупотребљених шпагета које се на овај начин савршено могу употребити.
Потребно је:Омлет са тестенином |
- већ скуване шпагете (до 300 г)
- 4-5 јаја
- першун (лепше је са свежим, али може и сушени)
- комадић маслаца (50-60 г)
- со
- пармезан по жељи
- Умутити јаја, додати исецкан першун и посолити.
- Пола количине маслаца отопити у тигању па убацити шпагете и залити умућеним јајима.
- Пећи са једне стране све док не приметите да је јаје добро везало тестенину.
- Додати другу половину маслаца и окренути омлет на другу страну.
- Готов омлет сећи на троуглове и служити врућ.
Омлет са тестенином |
Нема коментара:
Постави коментар