понедељак, 09. јун 2014.

ОМЛЕТ СА ТЕСТЕНИНОМ

Често се дешава да остане скуваних, неупотребљених шпагета које се на овај начин савршено могу употребити.

Омлет са тестенином
Потребно је:
  • већ скуване шпагете (до 300 г)
  • 4-5 јаја 
  • першун (лепше је са свежим, али може и сушени)
  • комадић маслаца (50-60 г)
  • со
  • пармезан по жељи
Припрема: 
  1. Умутити јаја, додати исецкан першун и посолити. 
  2. Пола количине маслаца отопити у тигању па убацити шпагете и залити умућеним јајима. 
  3. Пећи са једне стране све док не приметите да је јаје добро везало тестенину. 
  4. Додати другу половину маслаца и окренути омлет на другу страну.
  5. Готов омлет сећи на троуглове и служити врућ. 
Омлет са тестенином