|
Мариниране шницле |
Помешајте соја-сос и сок од цеђене поморанџе у једнакој размери. Ја обично исцедим сок од 2 поморанџе за почетак, одмерим колико је милилитара, па додам једнаку количину сoја-соса. У зависности од количине меса и сочности поморанџи, по потреби искористим и више од 2 поморанџе. У маринаду потопити јунеће шницле, поколпити, оставити на хладном (у фрижидер) и заборавити на неколико сати. Можете оставити и преко ноћи или припремити ујутру и после 3-4 сата испећи месо на роштиљу или у рерни. Маринаду по жељи можете обогатити и сецканим белим луком. Док се месо пече остатке маринаде прокувајте па користите као мочу уз оброк. Месо на сликама је печено у рерни, а ја вам препоручујем да овако маринирано месо испробате и на роштиљу негде у природи. Испробајте и са пилетином, зашто да не :)
|
Мариниране шницле |
Нема коментара:
Постави коментар