Фини ПИЛАВ са ПЕЧУРКАМА
  | 
| Фини пилав са печуркама | 
Потребно је: 
- пола килограма шампињона, 
 
- главица црног лука, 
 
- 200 г пиринча, 
 
- 6 дл воде
 
- масноћа, 
 
- со, бибер, 
 
- бутер. 
 
  | 
| Фини пилав са печуркама | 
Припрема: 
- Пиринач очистити и опрати. 
 
- Црни лук ситно насецкати. 
 
- Шампињонима одвојити дршке од капица па дршке насецкати. 
 
- У тигању, на масноћи пропржити лук и дршке од печурака. 
 
- Додати пиринач, пропржити тачно један минут уз брзо мешање. 
 
- Долити воду, посолити и побиберити. 
 
- Кувати на тихој ватри, без мешања, док вода не уври. 
 
- Врло кратко прокувати па пажљиво пресипати пиринач у подмазану ватросталну посуду. 
 
- По пиринчу равномерно распоредити капице печурака са отвором на горе. 
 
- Сваку капицу по мало посолити и у сваку ставити по листић бутера. 
 
- Ставити у пећницу загрејану на 180 до 200 степени и пећи 15-20 минута. Проверити после 10 минута. 
 
- Служити топло, украшено гранчицама першуна. 
 
  | 
| Фини пилав са печуркама | 
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Odlično! Nisam pravila sa pečurkama do sada, baš dobra ideja!
ОдговориИзбришиVrlo brzo je gotovo, a ako se buter zameni nekim biljnim margarinom postaje posno jelo. Mada, ja ne koristim margarine, ali u nekim slučajevima i u malim količinama može da prođe. A meni lično je u ovom jelu najukusnije, da celu pečurku stavim u usta i onda pustim da se prvo "sok" iz nje razlije... mmmmmm.... :)
Избриши