За овај прилог уз месо који се топи у устима биће вам потребно: 
- 500 г шаргарепе,
 - 300 г шампињона,
 - 1 главица црног лука,
 - 3 чена белог лука,
 - 1 или 2 павлаке,
 - со и бибер.
 
Припрема: 
- Очишћену и опрану шаргарепу исећи на штапиће и пропржити на мало уља.
 - Додати шампињоне исечене на листиће.
 - Додати и црни лук исечен на ребарца као и сецкан бели лук.
 - Динстати поклопљено.
 - Повремено промешати и кад је јело већ готово зачинити га сољу и бибером и на крају умешати једну павлаку (или две ако волите кремастије).
 - Служити уз месо.
 

Volim ovu kombinaciju, blaga a ukusna.
ОдговориИзбришиSuper je kombinacija, mi barem jednom nedeljno jedemo sampinjone, videla sam i bukovače jel ih kupuješ i šta praviš od njih?
ОдговориИзбришиБаш сам данас гледала буковаче на пијаци и размишљала да их купим за чорбицу, али нисам. Неком другом приликом...
Избриши