субота, 20. април 2013.

ЈОГУРТ ФРИТУЛЕ

Јогурт фритуле... или, мало другачији уштипци.

Потребно је:
  • 200 мл јогурта,
  • 2 јајета, 
  • 40 г шећера, 
  • 1 кесица ванилин шећера, 
  • кашичица прашка за пециво, 
  • 300 г глатког (меког) брашна, 
  • 30 мл рума, 
  • уље за пржење, 
  • шећер у праху за посипање. 
Припрема
  1. Умутити цела јаја са шећером, па у то додајте јогурт, рум и ванилин шећер. 
  2. Све добро измешајте. 
  3. У одвојеној посуди помешајте брашно с прашком за пециво и, стално мешајући масу с јајима, полако јој додајте брашно. 
  4. Умутите у једноличну масу без грудвица и оставите да одстоји 15 минута. 
  5. У загрејано уље умочите кашичицу, па њом захватајте по мало теста, а другом кашичицом тесто скиајте изнад врућег уља. 
  6. Фритуле пржите док не поприме златножуту боју и извадите их на папирну салвету која ће упити вишак масноће. 
  7. Обилно поспите шећером у праху и послужите топле. 
Јогурт фритуле

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...