Јогурт фритуле... или, мало другачији уштипци.
Потребно је:
Потребно је:
- 200 мл јогурта,
 - 2 јајета,
 - 40 г шећера,
 - 1 кесица ванилин шећера,
 - кашичица прашка за пециво,
 - 300 г глатког (меког) брашна,
 - 30 мл рума,
 - уље за пржење,
 - шећер у праху за посипање.
 
Припрема: 
- Умутити цела јаја са шећером, па у то додајте јогурт, рум и ванилин шећер.
 - Све добро измешајте.
 - У одвојеној посуди помешајте брашно с прашком за пециво и, стално мешајући масу с јајима, полако јој додајте брашно.
 - Умутите у једноличну масу без грудвица и оставите да одстоји 15 минута.
 - У загрејано уље умочите кашичицу, па њом захватајте по мало теста, а другом кашичицом тесто скиајте изнад врућег уља.
 - Фритуле пржите док не поприме златножуту боју и извадите их на папирну салвету која ће упити вишак масноће.
 - Обилно поспите шећером у праху и послужите топле.
 
![]()  | 
| Јогурт фритуле | 

Нема коментара:
Постави коментар