Јогурт фритуле... или, мало другачији уштипци.
Потребно је:
Потребно је:
- 200 мл јогурта,
- 2 јајета,
- 40 г шећера,
- 1 кесица ванилин шећера,
- кашичица прашка за пециво,
- 300 г глатког (меког) брашна,
- 30 мл рума,
- уље за пржење,
- шећер у праху за посипање.
Припрема:
- Умутити цела јаја са шећером, па у то додајте јогурт, рум и ванилин шећер.
- Све добро измешајте.
- У одвојеној посуди помешајте брашно с прашком за пециво и, стално мешајући масу с јајима, полако јој додајте брашно.
- Умутите у једноличну масу без грудвица и оставите да одстоји 15 минута.
- У загрејано уље умочите кашичицу, па њом захватајте по мало теста, а другом кашичицом тесто скиајте изнад врућег уља.
- Фритуле пржите док не поприме златножуту боју и извадите их на папирну салвету која ће упити вишак масноће.
- Обилно поспите шећером у праху и послужите топле.
Јогурт фритуле |
Нема коментара:
Постави коментар