Медењаци са укусом поморанџе // Pepparkak med apesinsmak |
За ове медењаке са аромом поморанџе биће вам потребно:
100 g путера0,5 dl шећерног сирупа (или меда)120 g шећеракесица (20 g) зачина за медењаке са аромом поморанџе1 јаје1/2 кашичице соде бикарбоне4 dl пшеничног брашна (~250 g)
Прокувајте путер, шећер, сируп и зачине. Оставите да се охлади, па додајте јајe и добро промешајте. Најбоље миксером. Умешајте соду бикарбону у брашно па га додајте у претходну смесу и израдите глатко тесто. Умотајте тесто у кухињску фолију и оставите у фрижидер преко ноћи. Сутрадан тесто премесите па га истањите оклагијом на радној површини добро посутој брашном. Сеците жељене облике модлицама и пеците на 175°Ц око 8 минута.
Медењаци са укусом поморанџе // Pepparkak med apesinsmak |
Du behöver:
100 g smör½ dl sirap1 1/3 dl socker1 påse pepparkakskryddor med apesinsmak från Santa Maria1 ägg½ tsk bikarbonat4 dl vetemjöl
Koka upp smör, socker, sirap och kryddorna. Låt kallna, tillsätt därefter äggen och blanda väl. Rör i bikarbonat i mjölet och blanda väl. Tillsätt sedan mjölblandningen i smeten och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i kylskåp över natten. Kavla, stansa och grädda i 175°C i ca 8 min.
Медењаци са укусом поморанџе // Pepparkak med apesinsmak |
Нема коментара:
Постави коментар