Ускршњи мафини |
Ускршња гнезда
Потребно је за 8-10 комада:
- 150 g путера
- 1 dl какаоа
- 2,5 dl кристал шећера
- 2 кашичица ванилин шећера
- 1 dl слатке павлаке
- 2 јаја
- 2,5 дл пшеничног брашна
За глазуру:
- 150 g крем сира
- 0,5 dl шећера у праху
- 1 кашичица ванилин шећера
- 0,5 g сафрана
Припрема:
- Састојке за глазуру умутите миксером. Сипајте глазуру у врећицу (или шприц) за украшавање и оставите у фрижидер да се добро охлади док припремате мафине.
- Отопите путер. Док се путер отапа умутите миксером јаја са шећером. Помешајте просејано брашно са просејаним какаом и ванилиним шећером.
- Отопљени путер и слатку павлаку додајте у јаја и сједините смесу. Додајте и брашно са какаом и све умешајте.
- Масу разделите у корпице за мафине и пеците у средини рерне претходно загрејане на 175ºС око 15 минута. Готове мафине оставите да се добро охладе пре него што нанесете глазуру.
- По жељи украсите мини чоколадним јајима.
Ускршња гнезда |
Бели мафини са чоколадном глазуром
Потребно је за 12 комада:
- 150 g путера
- 150 g "капљица" беле чоколаде
- 3 јаја
- 2 dl кристал шећера
- 2,5 dl пшеничног брашна
- 1 кашичица ванилин шећера
За глазуру:
- 200 g омекшалог путера
- 1,5 dl шећера у праху
- 2 кашике просејаног какаоа
- 1-2 кашике млека
Припрема:
- Отопите путер у шерпици на тихој ватри. Док се путер отапа, миксером умутите јаја са шећером. Помешајте просејано брашно и ванилин шећер. Склоните отопљени путер са топлоте, додајте чоколадне "капљице" и мешајте док се чоколада не отопи. Додајте у јаја са шећером и умутите. Додајте и брашно и све сједините.
- Масу разделите у корпице за мафине и пеците у средини рерне претходно загрејане на 175ºС око 15 минута. Готове мафине оставите да се добро охладе пре него што нанесете глазуру.
- За глазуру прво умутите омекшали путер. Постепено додајте шећер у праху и непрекидно мутите. Додајте и какао и сједините. На крају додајте кашику по кашику млека док не будете задовољни конзистенцијом. Ја сам додала свега 2 кашике млека мада је у оригиналном рецепту наведено 3-5. Нанесите глазуру. По жељи украсите чоколадним јајима.
Бели мафини са чоколадном глазуром |
Чоколадни мафини са глазуром
Потребно је за 10 комада:
- 150 g путера
- 2,5 dl кристал шећера
- 1 dl какао праха
- 1 кашичица ванилин шећера
- 2 јаја
- 1, 5 dl пшеничног брашна
- 3 кашике брашна од лешника (ја сам користила бадемово)
За глазуру:
- 150 g омекшалог путера
- 2 dl шећера у праху
- 100 g крем сира
- неколико капи црвене боје за колаче
Припрема:
- Отопите путер у шерпици на тихој ватри. Док се путер отапа, миксером умутите јаја са шећером. Помешајте обе врсте брашна са просејаним какаом и ванилиним шећером. Додајте путер у јаја и умешајте. Додајте и суве састојке и све лепо сједините.
- Масу распоредите у корпице за мафине и пеците у средини рерне претходно загрејане на 175ºС око 15 минута. Готове мафине оставите да се добро охладе пре него што нанесете глазуру.
- За глазуру, миксером умутите путер са крем сиром, додајте шећер у праху и све сједините. На крају постепено додајте и кап по кап боје непрекидно мутећи док не добијете нијансу коју желите.
Чоколадни мафини са глазуром |
Ускршњи мафини // Påskmuffins |
Påsk rede
Ingredienser för 10 st:
- Smör 150 g
- Kakao 1 dl
- Strösocker 2½ dl
- Vaniljsocker 2 tsk
- Gräddfil 1 dl
- Ägg 2
- Vetemjöl 2½ dl
Frosting
- Färskost naturell 150 g
- Florsocker ½ dl
- Vaniljsocker 1 tsk
- Saffran 1 kuvert
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen med elvisp till en slät och fast kräm. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull, ta det från värmen och rör ner kakao, socker, vaniljsocker och gräddfil. Blanda ner äggen ett i taget och sist mjölet.
- Fördela smeten i 10 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
- Bred frostingen över muffinsen. Garnera med påskgodis.
- Klart!
Ускршња гнезда // Påsk rede muffins |
Vita kladdkakemuffins med chokladfrosting
Ingredienser för 12 stycken:
150 g smör
200 g vita chokladknappar
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
Frosting:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk siktad kakao
3-5 msk mjölk
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Placera 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Häll i chokladen och rör om tills den smält. Vispa i sockret, använd gärna elvisp. Vispa i mjöl och vaniljpulver.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 delar med muffinssmeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter, beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
- Frosting. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke. Vispa smöret ca 1 minut, använd elvisp. Vispa i florsockret, 3 msk i taget. Vispa i kakaopulvret. Vispa i mjölken, 1 msk i taget till slät krämig frosting.
- Garnera muffinsen med spritsad frosting.
Бели мафини са чоколадном глазуром // | Vita kladdkakemuffins med chokladfrosting |
Kladdkakemuffins med frosting
Ingredienser för 10 bitar
- 150 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 dl kakaopulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 3 msk hasselnötsmjöl
Frosting och garnering
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 100 g cream cheese
- 1-2 droppar röd karamellfärg
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ställ 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Blanda ihop strösocker, kakaopulver och vaniljsocker i en bunke, häll ner det smälta smöret, vispa ihop med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda i vetemjöl och hasselnötsmjöl. Fyll muffinsformarna till 3/4 delar med muffinssmeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Låt kallna.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Häll i chokladen och rör om tills den smält. Vispa i sockret, använd gärna elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Vispa i mjöl och vaniljpulver.
- Garnera muffinsen med spritsad frosting och chokladägg.
Чоколадни мафини са глазуром // | Kladdkakemuffins med frosting |
Нема коментара:
Постави коментар