- 3 јаја
- 2,5 dl шећера у праху
- 2 кашичице ванилин шећера
- 100 g путера
- 150 g тамне чоколаде
- 1 dl пшеничног брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- малине
- шлаг
- Исецкајте чоколаду, просејте брашно, пзп, шећер и ванилин шећер.
- Округлу модлу благо науљите и поспите брашном. Укључите рерну да се загрева на 175-180°С.
- У шерпицу ставите путер и отопите га на тихој ватри. Додајте чоколаду и мешајте све док се чоколада не отопи и смеса лепо не сједини.
- Умутите јаја жицом за мућење и додајте просејани шећер у праху и ванилин шећер. Спојите са отопљеном чоколадом и путером и сједините обе смесе. Додајте и просејано брашно са прашком за пециво. Лагано промешајте да се све уједначи.
- Сипајте у припремљену модлу. Пеците у средини загрејане рерне 18-20 минута. Колач треба да очврсне и пукне одозго, али да остане мекан и лепљив у средини.
- Извадите колач из рерне и ставите са стране. Кад се охлади, пажљиво га извадите из модле и поспите шећером у праху. Украсите малинама и служите уз умућени шлаг.
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 gram smör
- 150 gram hackad, mörk choklad
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl hallon till garnering
- 3 dl vispad grädde
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret. Rör om tills chokladen smält.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.
- Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt tills allt löst sig.
- Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
- Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.
Шведски чоколадни колач - kladdkaka |
Нема коментара:
Постави коментар