четвртак, 7. фебруар 2019.

КОКОС ШТАНГЛИЦЕ

Рецепт за ове штанглице сам нашла под именом "Баунти чоколадице". Морам признати да оригиналне "Bounty" чоколадице никада нисам нешто посебно волела иако волим комбинацију кокоса и чоколаде. Заправо уопште не разумем ту потребу да се одушевљавамо иностраним производима када имамо одличне и домаће. Мени лично је много укуснији Пиониров "Кокос десерт". Ако сте и ви љубитељ ове комбинације укуса пробајте и домаће кокос-штанглице. Да, можда нису као куповне, али од ове мере и врло мало труда добићете 30-ак штанглица. Када сте последњи пут купили 30-ак чоколадица? 😉

Кокос штанглице
Потребно је:
  • 300 гр кокоса
  • 100 гр млека у праху
  • 100 гр шећера у праху
  • 200 мл слатке павлаке
и још:
  • 200 гр чоколаде
  • кашика-две уља
Од кокоса, слатке павлаке, млека и шећера у праху замесити тесто. Развити га оклагијом и ножем сећи штанглице жељене величине. Биће мало лепљиво, али то је у реду. Штанглице поређати на папир за печење или фолију па све ставити на неку равну подлогу (послужавник или даску) па у замрзивач на кратко. Рецимо док припремите прелив. То је само да се штанглице мало стегну и охладе како би се лакше умакале у чоколаду.

Кокос штанглице
Изломите чоколаду на делове па је растопите у одговарајућој посуди на пари или на врло тихој ватри. Додајте и мало уља како би чоколада имала сјај и била мало течнија. Штанглице умачите у отопљену чоколаду и ређајте на папир за печење па ставите у фрижидер како би се чоколада брже стегла. Можете их чувати у затвореној кутији (папир између сваког слоја) у фрижидеру и вадити неколико минута пре служења.

Кокос штанглице

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...