Баклава |
☺ 500 гр куповних кора
☺ 600 гр млевених ораха
☺ 150 гр путера + шољица уља
За сируп:
☺ 700 гр шећера
☺ 800 мл воде
☺ 1 кашика уља
☺ сок од пола лимуна
☺ 20 гр ванилин шећера
Баклава |
Поступак:
Прво направите сируп. Сједините састојке и кувајте на тихом неких 15 минута тј. док се сируп мало не згусне. Оставити са стране да се прохлади док се баклава пече.
Баклава |
Баклава |
Врелу баклаву залити прохлађеним, али топлим сирупом. Оставити мало сирупа који треба укувати још мало па на крају баклаву залити остатком густог сирупа. Оставити да се добро охлади, а затим чувати у фрижидеру. Хладна је много укуснија па препоручујем да је направите увече и служите тек сутрадан.
Баклава |
Нема коментара:
Постави коментар