недеља, 18. јун 2017.

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА МАЛИНАМА

Чоколадни колач са малинама

Потребно је:
За кору:
☺ 3 јаја
☺ 200 гр шећера
☺ 10 гр ванилин шећера
☺ 1 дл уља
☺ 1 дл млека
☺ 2 кесице праха за пудинг од чоколаде
☺ 1 кашика какаоа
☺ 200 г брашна
☺ 10 г прашка за пециво
☺ 400 г малина
За ганаш:
☺ 3 дл слатке павлаке
☺ 200 г црне чоколаде
За декорацију:
☺ кесица праха за шлаг 
☺ млеко или вода за шлаг по упутству на кесици (125мл)
☺ мало рендане чоколаде (2-4 коцкице)

Чоколадни колач са малинама

Припрема: 

Прво направити ганаш. Изломити чоколаду у одговарајућу посуду, прелити слатком павлаком и загревати на тихој ватри (не сме да проври) уз повремено мешање, све док се чоколада у потпуности не истопи и сједини са павлаком. Склонити са шпорета и ставити у фрижидер на 2-3 сата.
Укључити рерну да се загрева на 180 степени.
Тепсију приближне величине 20х30 цм лагано подмазати уљем и посути брашном.

Чоколадни колач са малинама

Одвојити беланца од жуманаца. Прво умутити беланца и оставити их са стране. У другој посуди умутити жуманца са шећером и ванилиним шећером, постепено додавати састојке: уље, млеко, прах за пудинг, какао, брашно, прашак за пециво док се лепо не сједине. На крају лагано умешати снег од беланаца. 
Масу сипати у припремљену тепсију и одозго поређати малине. Пећи у загрејаној рерни око пола сата. Проверити чачкалицом и по потреби пећи још.
Испечену кору оставити да се охлади. Добро охлађен ганаш умутити миксером и нанети преко коре. Пре наношења шлага оставити да се ганаш опет мало стегне. Мој колач је преко ноћи остао у фрижидеру, а ујутру сам га само премазала шлагом и посула ренданом чоколадом. Сећи на коцке и уживати у префињеном укусу малина и чоколаде.

Чоколадни колач са малинама