четвртак, 20. јул 2017.

МАФИНИ СА ШУНКОМ И СЕНФОМ // Muffins med skinka och dijonsenap

Scrolla ner för receptet på svenska.

Мафини са шунком и сенфом / Muffins med skinka och dijonsenap

Потребно је за 8 великих мафина:
  • 3,5 дл пшеничног брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 јаје
  • 2 дл млека
  • 50 г путера, истопљеног
  • 50 г пармезана, ренданог
  • 75 г шунке, исецкане на штапиће
  • 2 кашичице дижон сенфа
  • 1 кашичица рузмарина

Мафини са шунком и сенфом / Muffins med skinka och dijonsenap

Припрема: 
  1. Загрејте рерну на 200 степени. Плех за мафине подмажите уљем и поспите брашном.
  2. Помешајте суве састојке. Додајте јаје, млеко и путер. Сједините у глатку смесу. Додајте пармезан, шунку, дижон сенф и рузмарин. Сједините и кашиком сипајте смесу директно у припремљену модлу.
  3. Пеците 13-14 минута. Послужте свеже печене уз сир или млечни производ по вашем укусу.
  4. Могу се послужити и уз салату по избору, а добри су и кад су хладни.

Мафини са шунком и сенфом / Muffins med skinka och dijonsenap
Ingredienser: 
  • 3, 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • 50 g parmesanost, riven
  • 75 g skinka rökt, strimlad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rosmarin 

Мафини са шунком и сенфом / Muffins med skinka och dijonsenap

Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200. Smörj och bröa en form för muffins.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i ägg, mjölk och smör. Rör till en slät smet, tillsätt parmesanost, skinka, dijonsenap och rosmarin. 
  3. Grädda ca 13-14 minuter. Servera nybakade, gärna med färskost, naturell eller smaksatt.
  4. Servera gärna med en god salad. 

Мафини са шунком и сенфом / Muffins med skinka och dijonsenap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...