Још један у низу хлебова направљених у мини-пекари.
За хлеб од 1 кг потребно је припремити:
- 325 мл воде
- 1,5 кашичицу соли
- 2,5 кашичице шећера у праху
- 455 г белог брашна
- 105 г интегралног брашна
- 1,5 кашичицу сувог пекарског квасца
- 30 г ситно сецканих ораха
Припрема:
Састојке сипајте у посуду следећим редоследом: вода, со, шећер. Затим додајте два типа брашна и квасац. Одаберите програм 5, тежину хлеба и жељену боју. Покрените програм. После првог звучног сигнала (отприлике након 20 минута), додајте орахе.
На крају програма, искључите апарат, извадите посуду из апарата и извадите хлеб.
На крају програма, искључите апарат, извадите посуду из апарата и извадите хлеб.
По истом рецепту можете направити и хлеб без додавања ораха.
Хлеб са орасима |
Хлеб смо иначе правили за Васкршњи доручак. Срећан вам празник. Христос васкрсе!
Васкрс 2016 |
Нема коментара:
Постави коментар