250 г путера
200 г шећера
20 г ванилин шећера
5 јаја
500 г брашна
5 г прашка за пециво
400 мл млека
Припрема:
Од омекшалог путера, шећера и јаја направити глатку смесу. Додати и ванилин шећер па кашику по кашику умешати и брашно у које сте додали прашак за пециво. Добијено густо тесто разредити постепеним додавањем млека.
У средину пекача за галете ставити отприлике три кашике смесе, и оставити најмање три минута да се галете испеку. Проверити па по потреби регулисати изабрану температуру и евентуално оставити још неколико минута. То одређујете сами јер неко воли мање, а неко више запечене галете.
Галете |
For the recipe in Swedish and English click on the VÅFFLOR - grundrecept / Waffles - basic batter.
Нема коментара:
Постави коментар