Тесто за овај колач замесите од 300 г брашна и 200 г путера па тој маси додајте 100 г шећера и једно цело јаје.
Пита са шљивама |
Брзо замесите тесто, умотајте га у алуминијумску фолију и оставите га да два сата стоји у фрижидеру.
Пита са шљивама |
За то време оперите килограм шљива, расеците их тако да половине остану спојене и извадите им коштице.
Пита са шљивама |
Тесто развијте на побрашњеној подлози па путером намазан плех (и по дну и по ивицама) обложите тестом које ћете избоцкати виљушком. Послажите шљиве отворене на горе.
Пита са шљивама |
Колач пеците 20-30 минута у рерни претходно загрејаној на 200°Ц.
Пита са шљивама |
Колач поспите шећером.
Ако желите да се истопи, учините то одмах по вађењу из рерне, а ако желите да крцка под зубима, онда кад се колач охлади.
Нема коментара:
Постави коментар