недеља, 6. септембар 2015.

ПИТА СА ШЉИВАМА


Тесто за овај колач замесите од 300 г брашна и 200 г путера па тој маси додајте 100 г шећера и једно цело јаје.

Пита са шљивама

Брзо замесите тесто, умотајте га у алуминијумску фолију и оставите га да два сата стоји у фрижидеру. 

Пита са шљивама

За то време оперите килограм шљива, расеците их тако да половине остану спојене и извадите им коштице.

Пита са шљивама

Тесто развијте на побрашњеној подлози па путером намазан плех (и по дну и по ивицама) обложите тестом које ћете избоцкати виљушком. Послажите шљиве отворене на горе.

Пита са шљивама

Колач пеците 20-30 минута у рерни претходно загрејаној на 200°Ц.
Пита са шљивама

Колач поспите шећером.  
Ако желите да се истопи, учините то одмах по вађењу из рерне, а ако желите да крцка под зубима, онда кад се колач охлади. 




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...