субота, 24. август 2013.

КЕСТЕН РОЛАТ СА ЧОКОЛАДОМ

Кестен ролат
Светли део:
  • 500 г кестен пиреа
  • 125 г шећера у праху
  • 1 кашика рума
  • 125 г маслаца 
Корак по корак: 
  1. Умутити маслац и шећер у праху.
  2. Додати кестен пире и кашику рума. 
  3. Сјединити масу па је преко алу-фолије нанети у облику правоугаоника и ставити у фрижидер. 
Тамни део: 
  • 200 г млевеног кекса
  • 50 г маслаца
  • 50 г шећера 
  • 50 г чоколаде 
  • 50 мл млека 
Корак по корак: 
  1. Умутити маслац и шећер. 
  2. Додати топљену чоколаду и млеко и све сјединити. 
  3. Постепено додавати кекс пазећи да маса не буде прегуста. Можда вам неће бити потребна цела количина кекса. 
Финални поступак: 
  1. Извадити светлу кору из фрижидера. 
  2. Премазати је тамним филом и уролати. 
  3. Ролат вратити у фрижидер док се не стегне. 
  4. Париће ролата по жељи декорисати капима течне чоколаде.
Напомена: 
Мени лично је ролат пресладак тако да ћу следећи пут смањити количину шећера или шећер потпуно избацити из тамног дела.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...