Кестен ролат |
- 500 г кестен пиреа
- 125 г шећера у праху
- 1 кашика рума
- 125 г маслаца
Корак по корак:
- Умутити маслац и шећер у праху.
- Додати кестен пире и кашику рума.
- Сјединити масу па је преко алу-фолије нанети у облику правоугаоника и ставити у фрижидер.
Тамни део:
- 200 г млевеног кекса
- 50 г маслаца
- 50 г шећера
- 50 г чоколаде
- 50 мл млека
Корак по корак:
- Умутити маслац и шећер.
- Додати топљену чоколаду и млеко и све сјединити.
- Постепено додавати кекс пазећи да маса не буде прегуста. Можда вам неће бити потребна цела количина кекса.
Финални поступак:
- Извадити светлу кору из фрижидера.
- Премазати је тамним филом и уролати.
- Ролат вратити у фрижидер док се не стегне.
- Париће ролата по жељи декорисати капима течне чоколаде.
Напомена:
Мени лично је ролат пресладак тако да ћу следећи пут смањити количину шећера или шећер потпуно избацити из тамног дела.
Ovo ne bih odbila ni da sam na dijeti - strogoj.
ОдговориИзбришиKesten jako volim...Ovo je predivno!
ОдговориИзбришиHajde da se igramo ;)
ОдговориИзбришиhttp://pekarica-suzyca.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju_25.html