четвртак, 22. август 2013.

ЂУВЕЧ

Састојци:
  • кромпир 
  • пиринач (врло мало - отприлике најмања шољица за кафу коју имате)
  • око 300 г меса  у комаду (нпр. суви врат)
  • 1 паприка
  • 1 шаргарепа
  • црни лук (2-3 главице)
  • со, бибер, зачин, зачинска паприка
  • уље
  • вода
Припрема: 
  1. Кромпир ољуштити, опрати и исећи. 
  2. Пиринач по потреби очистити и опрати га. 
  3. Месо исећи на коцкице.
  4. Паприку и шаргарепу опрати, очистити и исећи ситно.
  5. Црни лук такође ољуштити, по потреби опрати и ситно насецкати. 
  6. У већу шерпу сипати мало уља па кад се загреје додати црни лук, шаргарепу и паприку и пропржити. 
  7. Додат месо и пржити још уз повремено мешање. 
  8. Додати кромпир и добро све умешати. Пропржити.
  9. Додати пиринач и зачине. Промешати.
  10. Налити воду да све огрезне и кувати око пола сата или док кромпир мало не омекша. 
  11. Пресипати у већу тепсију - тако да ђувеч буде у тањем слоју - тако ће бити укуснији и запећи у рерни. 
Ђувеч

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...