Састојци:
- кромпир
- пиринач (врло мало - отприлике најмања шољица за кафу коју имате)
- око 300 г меса у комаду (нпр. суви врат)
- 1 паприка
- 1 шаргарепа
- црни лук (2-3 главице)
- со, бибер, зачин, зачинска паприка
- уље
- вода
Припрема:
- Кромпир ољуштити, опрати и исећи.
- Пиринач по потреби очистити и опрати га.
- Месо исећи на коцкице.
- Паприку и шаргарепу опрати, очистити и исећи ситно.
- Црни лук такође ољуштити, по потреби опрати и ситно насецкати.
- У већу шерпу сипати мало уља па кад се загреје додати црни лук, шаргарепу и паприку и пропржити.
- Додат месо и пржити још уз повремено мешање.
- Додати кромпир и добро све умешати. Пропржити.
- Додати пиринач и зачине. Промешати.
- Налити воду да све огрезне и кувати око пола сата или док кромпир мало не омекша.
- Пресипати у већу тепсију - тако да ђувеч буде у тањем слоју - тако ће бити укуснији и запећи у рерни.
Ђувеч |
Нема коментара:
Постави коментар