Састојци:
- кромпир
 - пиринач (врло мало - отприлике најмања шољица за кафу коју имате)
 - око 300 г меса у комаду (нпр. суви врат)
 - 1 паприка
 - 1 шаргарепа
 - црни лук (2-3 главице)
 - со, бибер, зачин, зачинска паприка
 - уље
 - вода
 
Припрема: 
- Кромпир ољуштити, опрати и исећи.
 - Пиринач по потреби очистити и опрати га.
 - Месо исећи на коцкице.
 - Паприку и шаргарепу опрати, очистити и исећи ситно.
 - Црни лук такође ољуштити, по потреби опрати и ситно насецкати.
 - У већу шерпу сипати мало уља па кад се загреје додати црни лук, шаргарепу и паприку и пропржити.
 - Додат месо и пржити још уз повремено мешање.
 - Додати кромпир и добро све умешати. Пропржити.
 - Додати пиринач и зачине. Промешати.
 - Налити воду да све огрезне и кувати око пола сата или док кромпир мало не омекша.
 - Пресипати у већу тепсију - тако да ђувеч буде у тањем слоју - тако ће бити укуснији и запећи у рерни.
 
![]()  | 
| Ђувеч | 

Нема коментара:
Постави коментар