Потребно је:
- 250 г кекса,
 - 250 г млевеног мака,
 - 200 мл воде,
 - 300 мл млека,
 - 100 г шећера,
 - 2 кесице ванилин шећера,
 - 2 кесице шлага у праху,
 - цимет
 
Припрема: 
- Воду, млеко, шећер и ванилин шећер прокувати.
 - Затим додати млевени мак и на тихом кувати док се не згусне. Можда сам мало и журила, али некако сам имала утисак да се никад неће згуснути довољно, па сам додала две кашичице густина.
 - Кекс поређати на дно плеха (тепсије, тацне...) па нанети топао мак.
 - По жељи можете одозго поређати још један слој кекса, а и не мора. Ако наносите овај слој онда кекс само мало натопите млеком.
 - Оставити да се хлади.
 - На охлађен колач нанети умућен шлаг и посути циметом.
 - Служити исечено на коцке.
 
![]()  | 
| Мак коцке | 

Ovo je vrh zivota!
ОдговориИзбришиodlican recept za ove vrele dane!
ОдговориИзбриши