четвртак, 3. јануар 2013.

ТОРТА ОД ТОСТА

Ову слану троту једноставно морате пробати!

Потребно је:
  • 2 паковања тост хлеба, 
  • 400 + 200 г мајонеза,
  • 2 павлаке, 
  • 4 кувана јаја, 
  • 2 х 100 г киселих краставчића, 
  • 150 г шунке, 
  • 150 г српског сира, 
  • 2 кашике кечапа, 
  • 200 г качкаваља. 
Припрема: 
  1. 400г мајонеза помешати са 2 павлаке и смесу поделити у три чиније.
  2. У прву чинију додати коцкице куваних јаја и краставаца (100г). 
  3. У другу чинију додамо сецкану шунку и кечап. 
  4. У трећу чинију додамо изгњечеи српски сир и коцкице краставчића (100г).
  5. Тост хлеб поређамо  на тацну за послуживање у облику правоугаоника, а број парчића ће зависити од величине вашег послужавника. Ја сам ређала по 3,5 парчета у 2 реда, тако да сам по слоју торте користила 7 парчета тоста што је укупно, за целу торту 28 парчета тоста. За финији изглед торте слободно опсеците парчиће, тј. уклоните корицу. За кућну варијанту, не мора. ;)
  6. Први ред премажемо сосом од јаја, други надевом од шунке, а трећи ред сосом од сира. 
  7. Поређамо последњи ред тоста и премажемо са 200г мајонеза и поспемо ренданим качкаваљем. 
  8. Додатне декорације, по жељи. 
Торта од тоста

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...