недеља, 12. март 2017.

ПОСНИ ЂУВЕЧ СА ШАМПИЊОНИМА

Ђувеч са шампињонима

☺ главица црног лука
☺ 2 веће шаргарепе
☺ 3 кромпира
☺ 1 тиквица
☺ 250 г шампињона
☺ шоља пиринча
☺ мања конзерва пелат парадајза (може и свеж)
☺ зачини: со, бибер, мајоран, першун, кари, алева паприка
☺ уље (маслиново и уље репице)
☺ вода (око 2 дл)

Ђувеч са шампињонима
У великом тигању загрејати мало уља па на њему пропржити на ребарца исечен црни лук. Додати шаргарепу исечену на колутове (или половине колутова) па и њих пропржити. Додавати остале састојке, свако поврће мало посолити и пропржити пре него што додамо следеће. Следи на коцкице исечен кромпир, па на коцкице исечена тиквица, шампињони сечени на 1/2 или 1/2 (у зависности од величине целог шампињона), пиринач, пелат парадајз (ако додајете свеж прво га ољуштите и по потреби исеците на мање комаде). Додајте бибер по укусу, прстохват мајорана, прстохват першуна, кашичицу алеве паприке и пола кашичице карија. Све пажљиво измешати, склонити са ватре, пресути у благо науљену тепсију и налити водом тек да поврће огрезне. Поклопљено (ако тепсија нема поклопац, можете покрити и алу фолијом) пећи у рерни загрејаној на 200-225 степени. При крају печења скинути поклопац (алу-фолију) и запећи, али пазити да се ђувеч не пресуши.

Ђувеч са шампињонима


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...