- 125 г маслаца,
- 100 г шећера у праху,
- 1 јаје,
- 1 кашика сока од лимуна,
- 300 г брашна,
- 100 г густина (скроба),
- 6 г прашка за пециво (пола кесице).
Биће вам потребно и:
- мало какаоа,
- мали округли калуп - може се искористити поклопац од лабела на пример,
- папир за печење.
Припрема:
- Маслац омекшао на собној температури умутити са шећером у праху.
- Додати јаје и ванилин шећер па наставит са мешањем.
- Додати брашно, густин и прашак за пециво. Сјединити.
- Додати и кашику сока од лимуна па замесити тесто.
- Од добијеног теста обликовати лоптице. Моје су биле по 20 г тежине.
- Ређати их у плех у са папиром за печење. Благо спљоштити лоптице.
- Округли калуп, тј. поклопац умакати у какао па утискивати кружиће у средину лоптице.
- Пећи претходно загрејаној рерни на 180°Ц свега 10-ак минута јер колачићи треба да остану светли.
- Охлађене служити уз чај или кафу.
Ne zvuci komplikovano, mislila sam vec par puta na njih da pravim deci, jesu ukusne jel deca jedu?
ОдговориИзбришиИ ја сам била скептична, али фини су, а часком су готови. Мојој деци су се бар допали. Имам још једну варијанту овог рецепта, али уместо лимуновог сока се користи арома ваниле и мера је већа, па сам за почетак испробала овако.
ОдговориИзбришиGago,srecna Nova godina tebi i tvojima!!
ОдговориИзбришиХвала Мајо! Свако добро и теби и твојима! :)
ОдговориИзбриши