Посни ролат са вишњама |
Састојци:
- 250 г маргарина,
- 500 г шећера (ја сам ставила мање),
- 300 г вишања (смрзнутих),
- 100 г чоколаде,
- 500 г млевеног кекса,
- 3 листа обланде
Припрема:
Вишње без коштица ставити у шерпу и оставити да се одмрзавају. У одмрзнуте вишње (и њихов сок), додати, маргарин, шећер и чоколаду па загревати док смеса не проври. Мешати. Кад проври, склонити шерпу са ватре и додати млевени кекс. Сјединити.
Листове обланде увити у влажну крпу како би омекшали. Сваки лист премазати трећином фила па увити у ролат. Када се ролати стегну исећи их на парчиће. По жељи се обланда може филовати и класично, па сећи на коцке. У том случају ће вам бити потребно 4 листа обланди.
Наравно, овај ролат може бити направљен и у мрсној варијанти.
Hvala ti draga na isprobavanju!Nadam se da vam se dopao:)
ОдговориИзбришиХвала теби за одличан рецепт. Правила сам мами за славу и свима се допао. :)
ОдговориИзбриши