субота, 29. децембар 2012.

ПОСНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА

Посни ролат са вишњама
Састојци:
  • 250 г маргарина,
  • 500 г шећера (ја сам ставила мање), 
  • 300 г вишања (смрзнутих), 
  • 100 г чоколаде,
  • 500 г млевеног кекса, 
  • 3 листа обланде 
Припрема: 
Вишње без коштица ставити у шерпу и оставити да се одмрзавају. У одмрзнуте вишње (и њихов сок), додати, маргарин, шећер и чоколаду па загревати док смеса не проври. Мешати. Кад проври, склонити шерпу са ватре и додати млевени кекс. Сјединити. 
Листове обланде увити у влажну крпу како би омекшали. Сваки лист премазати трећином фила па увити у ролат. Када се ролати стегну исећи их на парчиће. По жељи се обланда може филовати и класично, па сећи на коцке. У том случају ће вам бити потребно 4 листа обланди. 
Наравно, овај ролат може бити направљен и у мрсној варијанти.

Идеја и рецепт преузети са блога Мајина кухиња.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...