![]()  | 
| Посни ролат са вишњама | 
Састојци:
- 250 г маргарина,
 - 500 г шећера (ја сам ставила мање),
 - 300 г вишања (смрзнутих),
 - 100 г чоколаде,
 - 500 г млевеног кекса,
 - 3 листа обланде
 
Припрема: 
Вишње без коштица ставити у шерпу и оставити да се одмрзавају. У одмрзнуте вишње (и њихов сок), додати, маргарин, шећер и чоколаду па загревати док смеса не проври. Мешати. Кад проври, склонити шерпу са ватре и додати млевени кекс. Сјединити. 
Листове обланде увити у влажну крпу како би омекшали. Сваки лист премазати трећином фила па увити у ролат. Када се ролати стегну исећи их на парчиће. По жељи се обланда може филовати и класично, па сећи на коцке. У том случају ће вам бити потребно 4 листа обланди. 
Наравно, овај ролат може бити направљен и у мрсној варијанти.

Hvala ti draga na isprobavanju!Nadam se da vam se dopao:)
ОдговориИзбришиХвала теби за одличан рецепт. Правила сам мами за славу и свима се допао. :)
ОдговориИзбриши