субота, 5. мај 2012.

ПЕКАРСКЕ КИФЛЕ


Пекарске кифле
Потребно је: 
  • 1 кг брашна
  • 100 г маслаца
  • 2 кашичице соли
  • 2 кашичице шећера
  • пола пакетића свежег квасца
  • 400 мл воде
  • 1 супена кашика сирћа
  • 100 мл млека
Пекарске кифле
Припрема: 
  1. У млако млеко ставити шећер и измрвљен квасац, промешати и оставити на топлом да надође.
  2. У просејано брашно додати со, омекшали маслац (уколико сте заборавила да га на време извадите из фрижидера па није довољно мекан,слободно га нарендајте), надошао квасац и са 400 мл воде у коју сте додали кашику сирћа, замесити тесто.
  3. Покривено тесто оставити на топлом. Када тесто нарасте, премесити га и оставити јо 25 минута у посуди.
  4. Након тога га обликовати у облику ролата и исећи га на 16 комада од којих треба обликовати лоптице.
  5. Лоптице од теста оставити 10-ак минута да се одморе па их разваљати у облик елипсе и онда мотати у кифле по дужој страни.
  6. Поређати их у плех обложен пек папиром и још једном оставити да надолазе 15-ак минута.
  7. За то време загрејати рерну на 250 степени.
  8. Кифлице премазати водом, посути сољу (по могућству крупном) и пећи их 12-15 минута.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...