субота, 9. октобар 2021.

СЛАВСКО ЖИТО

Славско жито

Потребно је:
  • 250 г пшенице
  • 200 г млевених ораха
  • 200 г шећера у праху
Припрема:

Да живим у Србији, користила бих ткз. пшеницу белију коју бих прво очистила, а затим налила водом и оставила преко ноћи у води да зрна набубре. Скувала бих је тек сутрадан. Овде користим пшеницу која се кува 10 минута и то тако што вода треба само да проври, а онда пшеницу оставите 10 минута поклопљену у врелој води и онда је спремна. Ипак, ја променим три воде и остављам је да се "скува" тек у четвртој. Кувану процедим и онда сјединим са већ помешаним орасима и шећером у праху. Пшеница може и да се самеље претходно (потребно је сачекати да се претходно охлади) али ми волимо да осетимо зрно па ја то обично не радим. По жељи некад додам мало ваниле или цимета или мускатног орашчића. Најчешће правимо најједноставнију варијанту од пшенице, ораха и шећера. 

Славско жито

 


Славско жито


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...