четвртак, 17. децембар 2020.

ТАРТ СА ЈАБУКАМА И ЏЕМОМ ОД КАЈСИЈА // Äppeltarte med aprikosmarmelad

Тарт са јабукама и џемом од кајсија

Фини тарт у коме су укуси пиреа од јабука и џема од кајсија лепо сједињени.

За кору:

  • 3 dl пшеничног брашна
  • 125 g путера
  • 1 јаје
  • 1/2 dl кристал шећера (око 40 g)

За фил:

  • 6 јабука
  • 1 dl нерафинисаног шећера
  • 1 кашика кардамона
  • 1 dl џема од кајсија

Тарт са јабукама и џемом од кајсија

Сједините састојке за кору, миксером или ручно. Оставите тесто да одмори 30 минута. Затим га ставите између два папира за печење и разваљајте уз помоћ оклагије. Пребаците у плех за тарт, по могућству са уклоњивим дном.

Јабуке оперите, ољуштите и уклоните језгро. Половину јабука исеците на танке кришке, а половину на ситне коцке. Од ситних делова скувајте пире са половином количине шећера. Премажите кору овим пиреом.

Кришке јабука лепо распоредите преко пиреа. Поспите кардамоном и остатком шећера и ставите у рерну загрејану на 175ºС. Пеците око 45 минута. Печени тарт премажите џемом од кајсија.

Äppeltarte med aprikosmarmelad


En frasig tarte till kaffet, där aprikos och äpplen samsas fint i smakerna.

Тill pajskalet:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
1/2 dl strösocker
Fyllning:
6 äpplen
1 dl råsocker
1 msk kardemumma
1 dl aprikosmarmelad

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda ingredienserna till pajskalet, för hand eller i matberedare, lät vila 30 minuter. Kavla ut mellan dubbla bakplåtspapper och lägg i en stor pajform med löstagbar botten.

Skala äpplen, kärna ur skär i fina, tunna skivor tvärs över. Koka ett mos på småbitarna med hälften av socker. Lägg moset i bottnen av pajskalet.

Fördela resten av skivorna vackert på skalet, strö över kardemumma och resten av sockret. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och pensla med aprikosmarmelad.

Äppeltarte med aprikosmarmelad


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...