Тарт са јабукама и џемом од кајсија |
Фини тарт у коме су укуси пиреа од јабука и џема од кајсија лепо сједињени.
За кору:
- 3 dl пшеничног брашна
- 125 g путера
- 1 јаје
- 1/2 dl кристал шећера (око 40 g)
За фил:
- 6 јабука
- 1 dl нерафинисаног шећера
- 1 кашика кардамона
- 1 dl џема од кајсија
Тарт са јабукама и џемом од кајсија |
Сједините састојке за кору, миксером или ручно. Оставите тесто да одмори 30 минута. Затим га ставите између два папира за печење и разваљајте уз помоћ оклагије. Пребаците у плех за тарт, по могућству са уклоњивим дном.
Јабуке оперите, ољуштите и уклоните језгро. Половину јабука исеците на танке кришке, а половину на ситне коцке. Од ситних делова скувајте пире са половином количине шећера. Премажите кору овим пиреом.
Кришке јабука лепо распоредите преко пиреа. Поспите кардамоном и остатком шећера и ставите у рерну загрејану на 175ºС. Пеците око 45 минута. Печени тарт премажите џемом од кајсија.
Äppeltarte med aprikosmarmelad |
En frasig tarte till kaffet, där aprikos och äpplen samsas fint i smakerna.
Тill pajskalet:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
1/2 dl strösocker
Fyllning:
6 äpplen
1 dl råsocker
1 msk kardemumma
1 dl aprikosmarmelad
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ingredienserna till pajskalet, för hand eller i matberedare, lät vila 30 minuter. Kavla ut mellan dubbla bakplåtspapper och lägg i en stor pajform med löstagbar botten.
Skala äpplen, kärna ur skär i fina, tunna skivor tvärs över. Koka ett mos på småbitarna med hälften av socker. Lägg moset i bottnen av pajskalet.
Fördela resten av skivorna vackert på skalet, strö över kardemumma och resten av sockret. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och pensla med aprikosmarmelad.
Äppeltarte med aprikosmarmelad |
Нема коментара:
Постави коментар