понедељак, 29. октобар 2018.

СОЧНИ ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ 2

Ово је један од оних колача који се праве брзо и за који вероватно имате у кући већ све потребне састојке (изузев можда слатке павлаке). Мера коју ћу вам дати је она која је дата у оригиналном рецепту. Ја колач правим у дуплој мери с тим што смањим количину шећера јер нам је у оригиналу преслатко. Ви пробајте овако па коригујте по свом укусу. 
Сочни чоколадни колач
  • 3 јаја
  • 8 кашика шећера
  • 150 ml млека
  • 2 кашике уља
  • 3 кашике какаоа
  • 6 кашика брашна
  • 10 g прашка за пециво
  • 3 кашике пекмеза/џема/мармеладе по избору
  • 200 ml слатке павлаке 
  • 100 g црне чоколаде
Припрема:
Жицом улупати јаја са шећером па додавати уље и млеко и непрекидно мешате. Затим додати просејано брашно, прашак за пециво и просејани какао. Сјединити масу па умешати и пекмез. Мањи плех (за ову количину 30х20цм, а за дуплу меру, наравно већи) благо подмазати уљем па посути са мало брашна и сипати масу за колач.
Рерну загрејати на 200ºС , али кад ставимо колач снизити температуру на 185º и пећи 35 минута. 
Док се колач пече направимо прелив. Загрејемо слатку павлаку до тачке врења, али пазимо да не проври, па прелијемо изломљену чоколаду и мешамо до се потпуно не сједине. Печен колач избоцкамо штапићем за ражњиће па прелијемо глазуром. 
Колач чувамо у фрижидеру, а служимо сеченог на коцке. 
Сочни чоколадни колач

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...