- 500 г брашна
- 300 мл воде
- 1/2 коцкице квасца
- 1 кашика соли
- 1 кашика уља
- кашичица шећера
Припрема:
- У топлој води умутите квасац и шећер. Пустите да се појаве мехурићи.
- За то време просејте брашно. Додајте со у брашно и промешајте.
- Додајте и квасац и уље и замесите тесто. Оставите га у чинији у којој сте месили, покријте и оставите на топлом око сат времена.
- Нарасло тесто премесите и пустите да одмори још 15- 30 минута.
- У међувремену укључите рерну да се загреје на 200 степени Целзијуса.
- Припремите посуду с поклопцем која може да иде у рерну (шерпа или ђувечара). Благо је подмажите уљем и пребаците тесто у њу. На врху теста ножем направите кружић или засеците по жељи, поклопите и пеците око пола сата у загрејаној рерни. Склоните поклопац и пеците хлеб још 15 минута. Извадите из рерне, ставите хлеб на решетку и пустите да се охлади.
Домаћи хлеб |
Домаћи хлеб |
Нема коментара:
Постави коментар