недеља, 21. октобар 2018.

ДОМАЋИ ХЛЕБ - крцкава корица, а средина мекана

Домаћи хлеб

Састојци: 
  • 500 г брашна
  • 300 мл воде
  • 1/2 коцкице квасца
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика уља
  • кашичица шећера
Домаћи хлеб

Домаћи хлеб

Припрема:
  1. У топлој води умутите квасац и шећер. Пустите да се појаве мехурићи.
  2. За то време просејте брашно. Додајте со у брашно и промешајте.
  3. Додајте и квасац и уље и замесите тесто. Оставите га у чинији у којој сте месили, покријте и оставите на топлом око сат времена.
  4. Нарасло тесто премесите и пустите да одмори још 15- 30 минута.
  5. У међувремену укључите рерну да се загреје на 200 степени Целзијуса.
  6. Припремите посуду с поклопцем која може да иде у рерну (шерпа или ђувечара). Благо је подмажите уљем и пребаците тесто у њу. На врху теста ножем направите кружић или засеците по жељи, поклопите и пеците око пола сата у загрејаној рерни. Склоните поклопац и пеците хлеб још 15 минута. Извадите из рерне, ставите хлеб на решетку и пустите да се охлади.
Домаћи хлеб

Домаћи хлеб

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...