понедељак, 22. мај 2017.

БАКЛАВА С ПЛАЗМОМ

Прво припремити сируп од 500 г шећера, 600 мл воде, 2 ванилин шећера и по жељи лимуна.

За фил помешати 300 г млевеног "Плазма" кекса, 200 г млевених ораха, 100 г рендане чоколаде, 3 кашике шећера, 4 кашике гриза, 100 мл уља и шољицу (за кафу) воде.

Баклава с Плазмом и чоколадом
Како у рецепту који сам користила није прецизно било наглашено колико воде ја сам почела са најмањом шољицом коју имам што је неких 80 мл, али то је било премало па сам искористила дуплу меру тј. око 160 мл воде. Маса је и тако била прилично сува па можете по жељи додати још сасвим мало воде (до 200 мл) како би лакше радили са њом, али свакако ћете фил наносити и обликовати прстима. 

Ова мера фила је за 6 ролата, тако да од укупног броја кора одвојте 12 комада. Једну кору попрскајте растопљеним путером (или маргарином, тј. уљем за посну варијанту), преко ње ставите другу кору и филујте један крај коре по дужини. Увијте коре у ролат. Пребаците у подмазану тепсију. 

Баклава с Плазмом и чоколадом
Пре печења, ролате исеците на парчиће жељене  дужине и пећи у рерни претходно загрејаној на 200 степени око пола сата.  Печену баклаву прелити хладним сирупом.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...