петак, 12. мај 2017.

ЧУПАВЦИ са кокосом


Потребно је
  • тепсија (40 х 30 цм):
  • мало масноће за подмазивање тепсије

За мућено тесто:
  • 150 мл јестивог уља
  • 400 г шећера
  • 6 јаја
  • 400 г пшеничног брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 150 мл млека

За глазуру:
  • 400 г чоколаде за кување
  • 500 мл млека
  • 130 г шећера
  • 250 г путера
  • 500 г кокосовог брашна


Припрема:

  1. Загрејте рерну на 180°Ц (доњи и горњи грејач) тј. на 160°Ц (врео ваздух). Подмажите тепсију.
  2. Мућено тесто:
    Пенасто умутите миксером (наставци за мућење) шећер и уље. На сваких ½ минута додајте по једно јаје, мутећи највећом брзином. Помешајте брашно са прашком за пециво, просејте и додајте у смесу из два пута, наизменично са млеком, мутећи кратко најмањом брзином. Сипајте тесто у тепсију и поравнајте. Ставите да се пече на средњу висину решетке отприлике 30 минута.
  3. Глазура:
    Уситните чоколаду. Ставите млеко да прокува у малој шерпи, скините са шпорета и додајте чоколаду. Мешајте све док се потпуно не растопи. Додајте шећер и маслац у топлу смесу и такође мешајте док се не растопе. Исеците кору од теста на правоугаонике 8х4 цм. Сваки помоћу две виљушке потопите у глазуру, мало оцедите, одмах уваљајте у кокосово брашно, добро притисните и оставите да се суше на решетки.
Чупавци са кокосом