Потребно је:
- тепсија (40 х 30 цм):
- мало масноће за подмазивање тепсије
- 150 мл јестивог уља
- 400 г шећера
- 6 јаја
- 400 г пшеничног брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 150 мл млека
- 400 г чоколаде за кување
- 500 мл млека
- 130 г шећера
- 250 г путера
- 500 г кокосовог брашна
Припрема:
- Загрејте рерну на 180°Ц (доњи и горњи грејач) тј. на 160°Ц (врео ваздух). Подмажите тепсију.
- Мућено тесто:Пенасто умутите миксером (наставци за мућење) шећер и уље. На сваких ½ минута додајте по једно јаје, мутећи највећом брзином. Помешајте брашно са прашком за пециво, просејте и додајте у смесу из два пута, наизменично са млеком, мутећи кратко најмањом брзином. Сипајте тесто у тепсију и поравнајте. Ставите да се пече на средњу висину решетке отприлике 30 минута.
- Глазура:Уситните чоколаду. Ставите млеко да прокува у малој шерпи, скините са шпорета и додајте чоколаду. Мешајте све док се потпуно не растопи. Додајте шећер и маслац у топлу смесу и такође мешајте док се не растопе. Исеците кору од теста на правоугаонике 8х4 цм. Сваки помоћу две виљушке потопите у глазуру, мало оцедите, одмах уваљајте у кокосово брашно, добро притисните и оставите да се суше на решетки.
Чупавци са кокосом |
Нема коментара:
Постави коментар