СНЕЖНА ТОРТА
  | 
| Снежна торта | 
  | 
| Снежна торта | 
Састојци:
- 600 г беле чоколаде, 
 
- 1 л слатке павлаке, 
 
- 200 г пишкота, 
 
- 100 г кокосовог брашна, 
 
- 3 кесице кремфикса, 
 
- мало млека за умакање пишкота.
 
  | 
| Снежна торта | 
Припрема: 
 
- Белу чоколаду изломити на коцкице и у шерпи спојити са литром слатке павлаке. 
 
- Загревати на тихој ватри све док се чоколада потпуно не истопи. 
 
- Повремено мешати да се чоколада не би ухватила за дно. 
 
- Добијени жућкасти фил прохладити па ставити у фрижидер на 6 сати. 
 
- Затим фил мутити миксером, највећом брзином, да се добије густа смеса. 
 
- Ја сам, за сваки случај,  додала и три кесице кремфикса иако у рецепту није било наведено. 
 
- Калуп за торте, пречника 24цм, обложити провидном фолијом. 
 
- Сипати 1/2 фила па поређати ред пишкота претходно кратко умочених у млеко. 
 
- Сипати другу половину фила па сложити још један ред пишкота. 
 
- Торту држати у замрзивачу 4 сата па пребацити на тањир за послуживање. 
 
- Скинути фолију и целу торту обилно посути кокосовим брашном.
 
  | 
| Снежна торта | 
  | 
| Снежна торта | 
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нема коментара:
Постави коментар