СНЕЖНА ТОРТА
|
Снежна торта |
|
Снежна торта |
Састојци:
- 600 г беле чоколаде,
- 1 л слатке павлаке,
- 200 г пишкота,
- 100 г кокосовог брашна,
- 3 кесице кремфикса,
- мало млека за умакање пишкота.
|
Снежна торта |
Припрема:
- Белу чоколаду изломити на коцкице и у шерпи спојити са литром слатке павлаке.
- Загревати на тихој ватри све док се чоколада потпуно не истопи.
- Повремено мешати да се чоколада не би ухватила за дно.
- Добијени жућкасти фил прохладити па ставити у фрижидер на 6 сати.
- Затим фил мутити миксером, највећом брзином, да се добије густа смеса.
- Ја сам, за сваки случај, додала и три кесице кремфикса иако у рецепту није било наведено.
- Калуп за торте, пречника 24цм, обложити провидном фолијом.
- Сипати 1/2 фила па поређати ред пишкота претходно кратко умочених у млеко.
- Сипати другу половину фила па сложити још један ред пишкота.
- Торту држати у замрзивачу 4 сата па пребацити на тањир за послуживање.
- Скинути фолију и целу торту обилно посути кокосовим брашном.
|
Снежна торта |
|
Снежна торта |
Нема коментара:
Постави коментар