понедељак, 4. фебруар 2013.

СНЕЖНА ТОРТА

Снежна торта
Снежна торта
Састојци:
  • 600 г беле чоколаде, 
  • 1 л слатке павлаке, 
  • 200 г пишкота, 
  • 100 г кокосовог брашна, 
  • 3 кесице кремфикса, 
  • мало млека за умакање пишкота.
Снежна торта
Припрема: 
  1. Белу чоколаду изломити на коцкице и у шерпи спојити са литром слатке павлаке. 
  2. Загревати на тихој ватри све док се чоколада потпуно не истопи. 
  3. Повремено мешати да се чоколада не би ухватила за дно. 
  4. Добијени жућкасти фил прохладити па ставити у фрижидер на 6 сати. 
  5. Затим фил мутити миксером, највећом брзином, да се добије густа смеса. 
  6. Ја сам, за сваки случај,  додала и три кесице кремфикса иако у рецепту није било наведено. 
  7. Калуп за торте, пречника 24цм, обложити провидном фолијом. 
  8. Сипати 1/2 фила па поређати ред пишкота претходно кратко умочених у млеко. 
  9. Сипати другу половину фила па сложити још један ред пишкота. 
  10. Торту држати у замрзивачу 4 сата па пребацити на тањир за послуживање. 
  11. Скинути фолију и целу торту обилно посути кокосовим брашном.
Снежна торта
Снежна торта

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...